Skip to main content

Εκλογές στις ΗΠΑ: Μεγάλο προβάδισμα Μπάιντεν στη Φιλαδέλφεια

Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου έχει καταμετρηθεί έως τώρα το 92% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 50,1% και ο Μπάιντεν ακολουθεί με 48,6%.

Στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 83,5% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν σημειώνει μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 80,1% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 19,0%.

Σημειώνεται ότι στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου έχει καταμετρηθεί έως τώρα το 92% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 50,1% και ο Μπάιντεν ακολουθεί με 48,6%, σύμφωνα με την Edison Research.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η καταμέτρηση σε μια σειρά πολιτειών, οι οποίες θα κρίνουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις –και όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζεται, έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

Όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία, τόσο το στρατόπεδο του Τραμπ, σε πολιτικό όχι μόνο επίπεδο, κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους – οι μεν για να συνεχίσει η καταμέτρηση, οι δε για να σταματήσει.