Skip to main content

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για αποτελεσματικούς γονείς στη ΧΑΝΘ

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο κάθε συμμετέχων - γονέας λαμβάνει και την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Σεμινάριο για την εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα θα πραγματοποιήσει η ΧΑΝΘ. Η εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 4 μήνες (2 ώρες την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, 18:30-20:30).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο κάθε συμμετέχων λαμβάνει και την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Ότι έκανε ο κύριος φροντιστής μας, συνήθως η μητέρα μας, καταγράφεται σαν σε μια "κασέτα" η οποία είναι ασυνείδητη. Όταν ένας άνθρωπος γίνεται γονιός και αρχίζει να αναθρέφει το δικό του παιδί, αρχίζει να λειτουργεί αυτή η "κασέτα" με παρόμοιο τρόπο και ασυνείδητα.

Τις περισσότερες φορές αναπαράγονται συμπεριφορές και λάθη που έκαναν οι γονείς μας σε εμάς, τα οποία κάποιες φορές είναι δυνατόν να αφήσουν μη βοηθητικά σημάδια στην ψυχή του παιδιού και του μετέπειτα ενήλικα, παρότι υπάρχουν συνήθως οι καλύτερες προθέσεις από τους γονείς.

Έτσι, αυτό που φαίνεται να λείπει είναι ο τρόπος, συγκεκριμένες δεξιότητες που μπορεί να βοηθήσουν τους γονείς στο δύσκολο έργο τους, ειδικά στις μέρες μας. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τον γονιό και να χτίσει μια καλή, υγιής σχέση με το παιδί του και ο ίδιος να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον γονεϊκό ρόλο. Συνήθως τα παιδιά αντανακλούν την ποιότητα της φροντίδας που παίρνουν.

Η εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 4 μήνες (2 ώρες την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, 18:30-20:30)
Κόστος Συμμετοχής : 50 ευρώ σε 4 δόσεις ή 200 ευρώ.

Συντονίζει: Λίζα Μυλωνά, Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ‘ΕΑΓ’.
Πληροφορίες-Εγγραφές:
Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων ΧΑΝΘ 231 600 1000, εσωτ. 0831, 0832
κιν: 6988601075

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου στο ακόλουθο link: http://www.ymca.gr/seminaria-kalitexnikwn/kalitexnika-epimorfotika-programmata/programs/apotelesmatikos_goneas