Skip to main content

Εκπρόσωπος Βρετανικού Μουσείου για γλυπτά Παρθενώνα: Εν εξελίξει οι συζητήσεις με την Ελλάδα

«Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα πετύχαινε τη σωστή ισορροπία», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μουσείου

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μία συνεργασία για τον Παρθενώνα είναι εν εξελίξει και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα πετύχαινε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά ανά τον κόσμο και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μάλιστα χαρακτήρισε μέρος της αποστολής του, την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων στον τόπο τους.

Θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός σε μηνυμά του για τα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, στα οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της ασθένειάς του με γρίπη Η1Ν1.

«Μόνο αν τα δούμε μαζί, in situ, στη σκιά της Ακρόπολης, μπορούμε να εκτιμήσουμε πραγματικά την τεράστια πολιτιστική τους σημασία για τον δυτικό πολιτισμό. Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό. Και πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές έχουν το όραμα να δουν πέρα από τις διαφωνίες του παρελθόντος και να αγκαλιάσουν μια νέα εποχή συνεργασίας που θα είναι επωφελής για όλους» ανέφερε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.