Skip to main content

ΕΛΑΣ: Εχει ταυτοποιήσει 7, ερευνά άλλους 10 για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας - Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη χθες

Σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν για τις δολοφονίες τριών Ελλήνων, καθώς και συνεργοί τους που έχουν ταυτοποιηθεί και να αναζητούνται.

Σε συνέντευξη Τύπου η ΕΛ.ΑΣ γνωστοποίησε τον τρόπο εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ανήκει στη λεγόμενη Greek Mafia, ενώ έγινε γνωστό ότι επτά άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννης Σκούρας σημείωσε ότι η «μεθοδική έρευνα» των Αρχών «οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς».

Ειδικότερα, εμπλέκονται:

  • Στην ανθρωποκτονία Ελληνα και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών προσώπων στις 25/4/22 στα Σκούρτα Βοιωτίας.
  • Στην ανθρωποκτονία δύο Ελληνων στις 7/6/23 στον Κορυδαλλό.
  • Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Ελληνα, στις 3/7/23 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας.
  • Στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στις 10/6/23 στον Ασπρόπυργο, χώροι που ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου θύματος και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στις 16/6/23, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες, μέλη της οργάνωσης ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη πέντε ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας Ελληνας, ο οποίας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου.

«Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του», πρόσθεσε.

Για τον σκοπό αυτό, είπε, «καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν το συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.