Skip to main content

Ένα ακόμα project κινδευνεύει να τιχαντεί «στον αέρα»

Όλα δείχνουν ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν εξελίξεις, πάμε για επανασχεδιασμό και του τελευταίου διαγωνισμού που προσελκύει ενδιαφέρον.

Το γεγονός είναι ενδεικτικό της γενικότερης άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων το τελευταίο τρίμηνο και στο οποίο έχει αναφερθεί πολλάκις η Voria.gr τις τελευταίες μέρες, με βάση τις πληροφορίες που τίθενται υπόψη της.

Συγκεκριμένα, μόλις για δύο μαρίνες εξακολουθεί να υπάρχει πλέον επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από ελληνικά και ξένα κεφάλαια, τα οποία στην αρχή της διαδικασίας έκαναν "ουρά" για να πάρουν σειρά συμμετοχής στα σχετικά projects.

Για την ιστορία, ο λόγος αφορά στη μαρίνα του Αλίμου, όπου ενδιαφέρον υπάρχει από την τουρκική Dogus (ή για την ακρίβεια, από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει με ρόλο κυρίαρχο η Dogus) και την μαρίνα της Πύλου, από την ΤΕΜΕΣ (όμιλος Κωνσταντακόπουλου), η οποία έχει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή (ξενοδοχείο Costa Navarino).

Ολα δείχνουν πάντως ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν εξελίξεις, πάμε για επανασχεδιασμό και αυτού του διαγωνισμού, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα θα τιναχθεί και αυτός στον αέρα.

Για να επιβεβαιωθεί έτσι το σχετικό ρεπορτάζ που έγραφε και την περασμένη εβδομάδα η Voria.gr, σύμφωνα με το οποίο η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αντιλαμβάνεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων που έχει αναλάβει, αφού οι τρικλοποδιές ακόμα και από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είναι συνεχείς,