Skip to main content

Χρήστος Παπαστεργίου από Βέροια: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

«Θα θέσουμε το ζήτημα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητούμε να τοποθετηθούν, με σαφήνεια, οι πάντες», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία»

Συνάντηση, στη Βέροια, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)  Παύλο Δραγκόλα, είχε ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Τάσος Ιγνατιάδης, εργαζόμενος στην ΔΕΥΑ Βέροιας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξή μας «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία».

Μετά την συνάντηση ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, ανέφερε:
«Πριν από αρκετούς μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε την μετατροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποχέτευσης, Ενέργειας και Υδάτων. Το αυτονόητο ερώτημα που γεννάται: Υπάρχουν (ιδιώτες) πάροχοι στο νερό, όπως π.χ. στον ηλεκτρισμό, ώστε να απαιτείται η ύπαρξη ρυθμιστικής αρχής; Όχι.

Το έδαφος όμως προετοιμάστηκε. Και, τώρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει την συγχώνευση των ΔΕΥΑ και τον έλεγχό τους από την ίδια, με μειοψηφική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών/δήμων στο νέο Δ.Σ. Σχήμα, μη λειτουργικό, που θα οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπου στην Ευρώπη συνέβη αυτό, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση τιμών και σε υπηρεσίες κακής ποιότητας. Γι' αυτό και επανήλθαν, παντού, στον δημόσιο έλεγχο των υδάτων. Απεδείχθη πως είναι η αναγκαία προϋπόθεση, που εγγυάται την υγιεινή και ασφάλεια, την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών, διαχέει τα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και, φυσικά, παρέχει νερό, υψηλής ποιότητας και προσιτής τιμής σε όλους.

Επιπλέον, διασφαλίζει το μέλλον των εργαζομένων και είναι η μόνη επιλογή πλήρους συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.
Ως περιφερειακή παράταξη καλούμε όλους, πολίτες και αυτοδιοίκηση, να αντιδράσουν στην καταστροφική πολιτική της ιδιωτικοποίησης των υδάτων. Το νερό είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα. Θα θέσουμε το ζήτημα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητούμε να τοποθετηθούν, με σαφήνεια, οι πάντες.-
Ως εδώ ! ».