Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένα εικονικό φαρμακείο με... πραγματικούς φαρμακοποιούς στη Νέα Παραλία (φωτο+video)

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού - Η μουσικοχορευτική… ιαματική παράσταση

Ένα εικονικό φαρμακείο με... πραγματικούς φαρμακοποιούς που δίνουν συμβουλές υγείας, αλλά και ευεξίας, έχει στηθεί σήμερα από τις 10 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού, η οποία έχει οριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου  φέτος  έχει κεντρικό μήνυμα «οι φαρμακοποιοί ενισχύουν τα συστήματα υγείας».

Image

Στις τέντες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου εθελοντές φαρμακοποιοί - μέλη του ΦΣΘ ενημερώνουν τον κόσμο για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως ο εμβολιασμός των ενηλίκων, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης, η χρήση αναπνευστικών συσκευών, ο έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, αλλά και για υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης και για την ασφαλή διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής. Επίσης, υπάρχουν ενημερωτικά σταντ εταιρειών για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά τη μείωση του πόνου του εμβολιασμού, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη, αλλά και τον τρόπο ζωής και την αναπαραγωγική υγεία.

 

Image

"Υποδεχόμαστε τους συμπολίτες μας έχοντας στήσει ένα εικονικό φαρμακείο, όπου βρισκόμαστε κανονικοί φαρμακοποιοί για να συζητήσουμε με τον κόσμο για τα προβλήματα που έχει σε θέματα υγείας, αλλά και συμβουλές που θέλει σε θέματα πρόληψης, ευεξίας, ομορφιάς και ό,τι άλλο μπορεί να συζητήσει σε ένα πραγματικό φαρμακείο. Είναι μία γιορτή για μας τους φαρμακοποιούς και για την ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού, πώς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κρίκου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας", είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΦΣΘ,  Διονύσης Ευγενίδης, σημειώνοντας πως στη διάρκεια της πανδημίας οι φαρμακοποιοί ήταν ο βασικός παράγοντας που οδήγησε στην επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η γιορτή θα κλείσει με μουσικοχορευτική… ιαματική παράσταση, ανοικτή για το κοινό, με τον Διογένη Δασκάλου και τους Monie & Monie Conniente, που θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τις 9 το βράδυ.

Image