Skip to main content

Έναρξη συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον δήμο Θερμαϊκού

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου

Σε λειτουργία θέτει ο δήμος Θερμαϊκού το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο αποτελείται από 54 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες της πόλης να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην διεύθυνση Π. Κουντουριώτου 60.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε έξι διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω διευθύνσεις:

  •     Π. Κουντουριώτου 60
  •     Ανθέων & Αμπελοκήπων
  •     Ρωμανού 19
  •     Ρωμανού 27
  •     Αμπελοκήπων και Κρήτης 83
  •     Αμπελοκήπων 50-54

Η χρήση του συστήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της mobile εφαρμογής Thermaikos Bikes, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://thermaikos.easybike.gr.