Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΖΗΤΕΙ 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε όλο το αίτημα της κοινοπραξίας για την παράταση παράδοσης του Αμαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης - Απάντηση Σιμόπουλου σε Μυλόπουλο

Στην αποκάλυψη του εγγράφου με το οποίο η κοινοπραξία αιτείται από την Αττικό Μετρό εξάμηνη παράταση, έως την 1η Σεπτεμβρίου, για την παράδοση του αμαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, προχωρεί σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, σε συνέχεια της χθεσινή του δήλωσης για το ίδιο ζήτημα, και εξαπολύει βέλη κατά του προέδρου της Α.Μ., Γιάννη Μυλόπουλο.

Όπως επισημαίνει ο εργολάβος του Μετρό Θεσσαλονίκης στο αίτημά του (δείτε το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο κ. Σιμόπουλος ΕΔΩ), είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος η σιδηροδρομική επιδομή, καθώς δεν έχουν εγκριθεί οι μελέτες εφαρμογής εγκατάστασής της, που, σύμφωνα με την κοινοπραξία, εκκρεμούν προς σχολιασμό/έγκριση για περισσότερους από 8 μήνες.

Στη σημερινή δήλωσή του, ο κ. Σιμόπουλος υπενθυμίζει πως, «με αφορμή τη νέα φιέστα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αποκάλυψα ότι:

» α. Θα εγκαταστήσουν το συρμό στο αμαξοστάσιο για να κινείται μόνο μέσα σ’αυτόν, διότι δεν είναι έτοιμες οι σήραγγες (εννοούσα την επιδομή τους) για πραγματική δοκιμαστική λειτουργία. Θα είναι έτοιμες μετά από επτά μήνες.

» β. Ο συρμός έρχεται χωρίς να έχουν γίνει οι δοκιμές κατασκευής.

» γ. Ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφέρει, ακόμη, πως «σε σημερινή δήλωσή του στον ημερήσιο τύπο ο κ.Μυλόπουλος ισχυρίσθηκε ότι "ο κ.Σιμόπουλος ψεύδεται κατά συρροή και διαδίδει ψευδές ειδήσεις. Τίποτα από όσα λέει δεν ισχύει"».

«Επισυνάπτω το αίτημα της κοινοπραξίας για να αποδείξω ότι ψεύδεται ο ίδιος ή δεν γνωρίζει καθόλου το έργο», σπεύδει να επισημάνει ο κ. Σιμόπουλος.

Και συνεχίζει «Στα άλλα δύο θέματα που έθεσα μπορεί να απαντήσει έμπρακτα, ξεκινώντας την πραγματική δοκιμαστική λειτουργία του συρμού και παρουσιάζοντας άμεσα τα πιστοποιητικά για τις δοκιμές κατασκευής».

«Ελπίζοντας να σταματήσει να κοροϊδεύει τους Θεσσαλονικείς προτείνω, τέλος, στον κύριο υπουργό πριν κάνει σήμερα δηλώσεις να ρίξει μια ματιά στις παλαιότερες του από το ίδιο σημείο που πιστοποιούν το μέγεθος της καθυστέρησης την οποία παρουσιάζει το έργο», καταλήγει ο πρώην γγ Δημοσίων Έργων.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ