Skip to main content

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στον τομέα της ναυτιλίας

Οι επαφές του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο Βερολίνο με τον ομόλογό του και τους Γερμανούς εφοπλιστές

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της ναυτιλίας αποφάσισαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών της Γερμανίας Δρ. Volker Wissing. Ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η παραγωγική συνεργασία που υπάρχει τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο (ΕΕ και ΙΜΟ). Στόχος της συνεργασίας είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε., η υιοθέτηση φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο και η ανάληψη πρωτοβουλιών και πολιτικών που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας και την προώθηση της πράσινης ναυτιλίας. Για ενίσχυση αυτής της συνεργασίας αποφασίστηκε η δημιουργία «Ομάδας Εργασίας».

Ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών Δρ. Gaby Bornheim.