Skip to main content

Έντονα ενοχλημένη με Μπουτάρη η Γούλα - Κάνει σκέψεις για αποχώρηση

Σχεδόν εξοργισμένη από τις τελευταίες κινήσεις του Μπουτάρη η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και προτεινόμενη υποψήφια δήμαρχο της «Πρωτοβουλίας».

Έντονη δυσαρέσκεια στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και προτεινόμενη ως υποψήφια δήμαρχο εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας» έχουν προκαλέσει οι τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα, μάλιστα, με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr η Καλυψώ Γούλα σκέφτεται ακόμη και να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παραίτησής της και από το αξίωμα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πηγή από το δημαρχιακό περιβάλλον η κ. Γούλα πρόκειται εντός της ημέρας να μεταφέρει τις σκέψεις αυτές προς τον κ. Μπουτάρη, από την αντίδραση του οποίου θα εξαρτηθεί εάν θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτές τις κατ’ αρχήν αποφάσεις της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή την κα Γούλα φαίνεται πως την ενόχλησαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα:

1. Η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την υφυπουργό και υποψήφια δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου την οποία η κ. Γούλα φέρεται να πληροφορήθηκε εκ των υστέρων.

2. Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη, μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Βούγια όταν ο δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εύχομαι στην ‘ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη’ καλή επιτυχία και διψήφια νούμερα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αυτός πρέπει να 'ναι ο στόχος του Σπύρου». Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό και με την αναφορά του ότι η κ. Γούλα «μπορεί να βρει κοινά σημεία συνεργασίας με τον κ. Βούγια» θεωρήθηκε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ως έμμεση παραίνεση για συνεργασία της υπό τον κ. Βούγια. Επίσης, ιδιαιτέρως την ενόχλησε η αποστροφή της δήλωσης του κ. Μπουτάρη πως «η "Πρωτοβουλία" δεν είναι οργανισμός ή κόμμα για να έχουμε αυστηρές διαδικασίες υποταγής σε κελεύσματα του αρχηγού. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει κι εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω σε κανέναν να ακολουθήσει κάτι».

Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γούλα είναι, όχι απλώς ενοχλημένη, αλλά σχεδόν εξοργισμένη με τον κ. Μπουτάρη καθώς θεωρεί ότι εκείνος την παρακίνησε για να βγει μπροστά ως πρόταση υποψηφιότητας από την «Πρωτοβουλία» και τώρα φαίνεται να αποστασιοποιείται απ’ αυτήν. Διότι, εκτός από τις χθεσινές δηλώσεις του και τη συνάντησή του με την κ. Νοτοπούλου, η κ. Γούλα έχει παρατηρήσει ότι ο δήμαρχος αποφεύγει να ασκήσει την επιρροή τους προς τα στελέχη της παράταξής του ώστε να συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητά της.

Όπως είπαν στη Voria.gr συνομιλητές της «έως προχθές η Καλυψώ εμφανιζόταν έτοιμη για τα επόμενα βήματα». Ωστόσο, το κλίμα αυτό άλλαξε δραματικά, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει διαμηνύσει προς τον δήμαρχο ότι θέλει να τον συναντήσει, κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το θέμα θα τεθεί οπωσδήποτε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι αλλά αναβλήθηκε λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Γιάννη Μπουτάρη.