Skip to main content

Συμπλοκή αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ-2 συλλήψεις, τραυματίας αστυνομικός(vid)

Ομάδα αντιεξουσιαστών συνεπλάκη με άνδρες των ΜΑΤ και οι αρχές έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης προχωρώντας στη σύλληψη δύο ατόμων.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αριστοτέλους, πάνω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο σημείο για περιφρούρηση του χώρου, λόγω της εκδήλωσης Ελλήνων και Σκοπιανών αναρχικών που πραγματοποιούνταν στο ΕΚΘ, συνεπλάκη με άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών άνοιξε έναν πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη δύο Ελλήνων, 23 και 26 ετών. Στα επεισόδια τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 Νοσοκομείο.

Μετά την ένταση οι δυνάμεις των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν λίγα μέτρα πιο κάτω, οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στη συμβολή των οδών ενώ ο δρόμος της Αγίου Δημητρίου αποκλείστηκε από το ύψος της Μακεδονικής Αμύνης έως την οδό Ιασωνίδου.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο ΕΚΘ οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν και η Αγίου Δημητρίου δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές και με ανάρτησή τους αργότερα το βράδυ σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, «μία διμοιρία που από την αρχή της μέρας ήταν προκλητική επιτέθηκε αναίτια, αρχικά λεκτικά, στην περιφρούρηση και στον κόσμο που ήταν έξω από το εργατικό κέντρο με αφορμή το συναγερμό ενός αμαξιού που χτύπησε επειδή μία σημαία που ακουμπούσε στο αμάξι έπεσε κάτω (και όμως αυτό ακριβώς έγινε)».

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται πως υπήρξαν μικροτραυματισμοί καθώς και εγκαύματα από κρότου λάμψης από την πλευρά των αντιεξουσιαστών και πως «η εκδήλωση διακόπηκε μόλις για ένα τέταρτο για να επιβεβαιωθούν οι συλλήψεις και να αναπνεύσει ο κόσμος».