Skip to main content

Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη με φόντο την κατάθεση Καραμανλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλης Κόκκαλης, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό πως ψεύδεται, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη υποστήριξε πως κρύβεται

Ένταση σημειώθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη όπου κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Υποστήριξε πως τα αίτια οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και ότι καμία τεχνολογία δεν μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλης Κόκκαλης, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό πως ψεύδεται, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη υποστήριξε πως κρύβεται, με τον ίδιο να αντιδρά έντονα.

Την βαθειά του θλίψη για την τραγωδία των Τεμπών εξέφρασε ο πρώην υπουργός Μεταφορών ξεκινώντας κατάθεσή του στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος και του ίδιου είναι να λάμψει η αλήθεια.

«Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά δημόσια προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς όλους τους επιζώντες την βαθύτατη οδύνη μου» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες απόψεις που είναι πλήρως ανυπόστατες. Όσο με αφορά δεν θα τροφοδοτήσει μία στείρα μικροκομματική αντιπαράθεση πάνω από ένα τέτοιο θέμα. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Δεν έπαιξα θέατρο ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα» ανέφερε.

Ο Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας τα αίτια της τραγωδίας «έδειξε» το ανθρώπινο λάθος, υποστηρίζοντας πως το δυστύχημα δεν θα είχε αποτραπεί με καμία τεχνολογία.

«Για να είναι ασφαλή τα τρένα ακόμη πιο σημαντικό από όλες τις τεχνολογίες είναι ένα να τηρείται ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας. Αυτός ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας σύμφωνα με όλους τους μάρτυρες που περάσαν από την επιτροπή σας παραβιάστηκε κατά συρροή το βράδυ εκείνο. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Ένταση κατά την κατάθεση Καραμανλή για άρση ασυλίας – Διαξιφισμός με τον Βασίλη Κόκκαλη

Η ατμόσφαιρα στην εξεταστική επιτροπή «ηλεκτρίστηκε» μετά τα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό πως δεν παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας.

Β. Κόκκαλης: Προτίθεστε να ζητήσετε την άρση ασυλίας σας;

Κ. Καραμανλής: Ο κ. Κόκκαλης και το λέω και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη λύπη, συνειδητά παίζει ένα πολιτικό θέατρο.

Β. Κόκκαλης: Εάν λέτε ότι εγώ παίζω πολιτικό θέατρο, εσείς είστε πολιτικός ψεύτης.
Αιχμές Μιλένας Αποστολάκη πως «κρύβεται»

Ένταση επικράτησε μετά τις αναφορές της Μιλένας Αποστολάκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατηγόρησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως κρύβεται.

Μιλένα Αποστολάκη: Η άποψη του κόμματός μου και ενός τμήματος της κοινωνίας είναι ότι κρυφτήκατε.

Κ. Καραμανλής: Όταν υπάρχει μία κατηγορία θα επιτρέπεται στον μάρτυρα να απαντάει. Η Ευρωπαία εισαγγελέας διαβάστε καλύτερα αυτά που έχει στείλει

Μιλένα Αποστολάκη: Σας παρακαλώ πολύ άλλο ύφος

Κ. Καραμανλής: Δεν σας ειρωνεύτηκα.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης όλα τα κόμματα πλην της Πλεύσης Ελευθερίας καταδίκασαν τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκαν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και ο πρόεδρός της Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ