Skip to main content

Εντολή Ντογιάκου για εποπτεία των ερευνών για το φρικτό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

Με παραγγελία του κ. Ντογιάκου ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να εποπτεύσει τις έρευνες, ενώ ήδη επί τόπου στην Καλαμάτα βρίσκεται και εποπτεύει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας

Εντολή για εποπτεία των ερευνών και των ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το φρικτό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με παραγγελία του κ. Ντογιάκου ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεώργιο Οικονόμου, να εποπτεύσει τις έρευνες, ενώ ήδη επί τόπου στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος άρχισε να μεταφέρει περίπου 30 σορούς των επιβαινόντων σε φορτηγά-ψυγεία που βρίσκονται στο λιμάνι.

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών που έχει ενεργοποιηθεί από χθες θα πάρει δείγματα DNA από τις σορούς, ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους, σύμφωνα με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν αυτή την στιγμή 6 παραπλέοντα πλοία, 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος κι 1 ελικόπτερο.

Πηγή: Καθημερινή