Skip to main content

Το ιπτάμενο μονοθέσιο της Red Bull μάγεψε τους Θεσσαλονικείς στο... σιρκουί της Νέας Παραλίας(φωτο+vid)

Δεκάδες χιλιάδες θεατές απόλαυσαν στη Θεσσαλονίκη τα εκκωφαντικά... στριγκλίσματα της Formula 1, στο μεγαλύτερο motorsports show που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Καμένα λάστιχα, εντυπωσιακά drift, μοναδικά ντόνατς, χειροκρότημα, και καπνοί δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό το απόγευμα του Σαββάτου στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο Red Bull Showrun Thessaloniki.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές έφτασαν στη Νέα Παραλία για το μεγαλύτερο motorsports show που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και ερεθίζει την όραση, την όσφρηση αλλά και την ακοή, αφού ο χαρακτηριστικός ήχος του μονοθεσίου της Red Bull... κούφανε την πόλη.

Το κοινό ζέστανε ο παγκοσμίου φήμης stunt rider Aras Gibieža με τις μοναδικές επιδείξεις με τη Suzuki GSX600R, ενώ λίγο αργότερα ο Εlias Hountondji των Red Bull Driftbrothers και ο Adam Zalewski... έκαψαν τα λάστιχά τους και γέμισαν καπνούς την παραλία. Τα ντόνατς και τα εντυπωσιακά drift τους αποθεώθηκαν από το κοινό.

 

@alumil_s.a 🌪️ Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε! Ο ήχος της 𝗥𝗕𝟴 ηχεί σαν τραγούδι στ’ αυτιά μας και ο 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀𝗮𝗰𝗵𝗲𝗿 🏎️ μαρσάρει για να ξεκινήσει ένα ανεπανάληπτο show με γκάζια στο φουλ, εντυπωσιακά donuts και αδρεναλίνη «φτιαγμένη» από τα «υλικά» της Formula 1! 🔥 Μαγικές στιγμές! 🪄 #Alumil #BuildingExcellenceEveryDay #RedBullShowrunbyAlumil #givesyouwiiings #redbullshowrun ♬ πρωτότυπος ήχος - Alumil

Μετά, ο ενθουσιασμός κλιμακώθηκε με ένα παράλληλο σόου από τον Aras Gibieža με τη μηχανή του και από τον Δημήτρη Κολλιάκο, Red Bull αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή στο paramotor, μόλις στα 50 μέτρα μακριά από τους θεατές. Οι δύο τους συγκλόνισαν το κοινό που ζητοκραύγαζε κάθε στιγμή.

Στη συνέχεια, την πρώτη του βόλτα κρατώντας την ελληνική σημαία έκανε το μοναδικό μονοθέσιο.

Στο τιμόνι της RB8 είναι ο Αυστριακός Patrick Friesacher, ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, που έχει οδηγήσει και στην F1 με τη Minardi στο πρώτο μισό του 2005.

 

@alumil_s.a Το μεγαλύτερο motorsports event της χρονιάς έφτασε στο τέλος του. Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ανεπανάληπτες και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. 🙌 Η καινοτομία της 𝗔𝗟𝗨𝗠𝗜𝗟 συνάντησε την πρωτοπορία της 𝗥𝗲𝗱 𝗕𝘂𝗹𝗹 και το αποτέλεσμα ήταν ένα show γεμάτο δράση και έντονες συγκινήσεις! 🚀 🙏Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν από κοντά ένα event που στήθηκε με μεγάλο μεράκι! ✨ #Alumil #BuildingExcellenceEveryDay #RedBullShowrunbyAlumil #givesyouwiiings #redbullshowrun@Red Bull Greece ♬ πρωτότυπος ήχος - Alumil

Η RB8 έτρεξε κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8.

Η πανίσχυρη RB8, το μονοθέσιο με τον V8 κινητήρα 2.400 κ.εκ., που αποδίδει 750 άλογα στις 18.000 στροφές ανά λεπτό, κατέκτησε επτά νίκες και επτά βάθρα το 2012, χαρίζοντας στην Oracle Red Bull Racing το τρίτο της νταμπλ, με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Καθήλωσαν οι εναέριες επιδείξεις

Λίγο αργότερα, τα κεφάλια των δεκάδων χιλιάδων θεατών κοίταζαν συνεχόμενα ψηλά καθώς ένα συναρπαστικό show έγινε στον αέρα με ελιγμούς που έκοψαν την ανάσα από το ακροβατικό ελικόπτερο των Flying Bulls. Πρόκειται για το μοναδικό ελικόπτερο που κάνει τέτοιου είδους ελιγμούς, ενώ ο συγκεκριμένος πιλότος είναι ένας από τους τέσσερις στον κόσμο που μπορούν να κάνουν τέτοιο σόου. Το ελικόπτερο άφηνε κόκκινους καπνούς, γυρνούσε ανάποδα και χάρισε μοναδικές στιγμές σε όλους.

 

@alumil_s.a Τη σκυτάλη από τον απίθανο Aras παίρνουν τώρα οι 𝗥𝗲𝗱 𝗕𝘂𝗹𝗹 𝗗𝗿𝗶𝗳𝘁𝗯𝗿𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝘀 με τις 𝗚𝟴𝟮 𝗕𝗠𝗪 𝗠𝟰! 🚘 💨 Απίστευτοι ελιγμοί, λάστιχα που αφήνουν το σημάδι τους και drifting όπως δεν το έχετε ξαναδεί, ή αλλιώς... «δεν περιγράφω άλλο»😮! #Alumil #BuildingExcellenceEveryDay #RedBullShowrunbyAlumil #givesyouwiiings #redbullshowrun ♬ πρωτότυπος ήχος - Alumil

Όμως το φινάλε επιφύλασσε μία μοναδική εμπειρία, ένα πολυμορφικό σόου με όλους τους διαγωνιζόμενους να βγαίνουν στην πίστα και να πραγματοποιούν από κοινού ελιγμούς, ενώ ο Αυστριακός οδηγός της RB8 τελείωσε το σόου του σηκώνοντας την ελληνική σημαία.

Το Red Bull Showrun by ALUMIL έγινε με τη συνδιοργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στις κερκίδες βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι, Σωκράτης Δημητριάδης, Μιχάλης Κούπκας, Μαρία Καραγιάννη, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης.

Το show παρουσίασαν ο Πάνος Σεϊτανίδης και Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στο μεταξύ, το experience village μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 23:00.