Skip to main content

Επανήλθε με νέα προσφορά για το Πόρτο Καρράς ο Σαββίδης

Παραμένει «ζεστός» για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου στη Χαλκιδική ο Ιβάν Σαββίδης - Νέα βελτιωμένη προσφορά στην οικογένεια Στέγγου

Διακαής πόθος φαίνεται ότι παραμένει για τον Ιβάν Σαββίδη η αγορά του εμβληματικού Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Έχοντας στραφεί εδώ και καιρό σε επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, ο ομογενής επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να πτοείται από την απόρριψη της τελευταίας προσφοράς του προς την οικογένεια Στέγγου για την εξαγορά των μετοχών της Πόρτο Καρράς ΑΕ, στην οποία ανήκει το ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σιθωνία, και, σύμφωνα με πληροφορίες, επανήλθε με νέα, βελτιωμένη προσφορά.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αρχίσει σε αποκλειστικό επίπεδο στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, φθάνοντας κοντά σε συμφωνία. Ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες το deal χάλασε λόγω διαφοράς στο ποσό. Παρότι η κρίση του κορωνοϊού δεν ήταν ο βασικός λόγος της εμπλοκής εκτιμάται ότι μεγάλωσε την απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι διαφορές προϋπήρχαν και επιβεβαιώθηκαν στην τελευταία προσφορά που κατέθεσε η πλευρά Σαββίδη και η οποία προφανώς ήταν προσαρμοσμένη στις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Εντούτοις, ο Ιβάν Σαββίδης δεν το... έβαλε κάτω, παρέμεινε «ζεστός» και επανήλθε πριν από λίγες ημέρες με νέα προσφορά μέσω της Belterra Investments. Έτσι, μένει να φανεί ποια θα είναι η οριστική απάντηση της οικογένειας Στέγγου στη ρελάνς του ομογενή επιχειρηματία, που έχει στραφεί για τα καλά σε επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως μετά την πώληση της καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak, που ανήκε στον όμιλο Agrokom, έναντι του ιλιγγιώδους 1,6 δισ. δολαρίων.

Εφόσον το deal κλειδώσει, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει κάνει ένα γερό... μπάσιμο στον τομέα του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αυτό γιατί το επόμενο διάστημα αναμένεται να υλοποιήσει άλλη μία μεγάλη επένδυση, καθώς σχεδιάζει την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, της οποίας την παραχώρηση έχει αναλάβει για διάστημα 99 ετών. Το ζήτημα της γραφειοκρατικής απεμπλοκής της συγκεκριμένης επένδυσης είχε τεθεί, μεταξύ άλλων, και στο επίκεντρο συνάντησης του ομογενή επιχειρηματία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει αποκτήσει μέσω μίσθωσης και το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, για 40 χρόνια.

Το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Villa Galini, τα πέντε αστέρων Meliton και Sithonia και το Village Inn.

Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.