Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΠΕΣΕ ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έπεφτε η οροφή, αφού δεν είχε καταγραφεί καμία ρωγμή μετά τον σεισμό της 31ης Αυγούστου

Πτώση τμήματος της οροφής του ισογείου στο νεοκλασικό κτήριο που στεγάζεται το δημαρχείο Ανατολικής Σάμου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 07:00 ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και κατέρρευσε μέρος της οροφής του ισογείου που είναι χώρος υποδοχής για τους πολίτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλά και σημείο διέλευσης πολύ τακτικά υπαλλήλων του δήμου.

«Κυριολεκτικά από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, αφού στο σημείο αυτό βρίσκονται καθημερινά πάρα πολλοί πολίτες αλλά και διέρχονται εργαζόμενοι του δήμου. Ευτυχώς, η πτώση της οροφής έγινε πολύ πρωί και δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν το γεγονός συνέβαινε μισή ώρα αργότερα, όταν αρχίζει να προσέρχεται ο κόσμος, θεωρώ δεδομένο ότι θα θρηνούσαμε θύματα», σημείωσε στο ethnos.gr ο Γιώργος Στάντζος.

Κατά τον ίδιο, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα έπεφτε η οροφή, αφού δεν είχε καταγραφεί καμία ρωγμή μετά τον σεισμό της 31ης Αυγούστου.

«Δεν πρόκειται για ψευδοροφή και δεν είχε εντοπιστεί καμία ρωγμή μετά τον σεισμό. Τώρα μηχανικοί μας ελέγχουν το σημείο της κατάρρευσης και θα προχωρήσουμε άμεσα σε αποκατάσταση. Οι υπηρεσίες του δήμου, που στεγάζονται στο κτήριο του δημαρχείου ,έχουν κλείσει και οι υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ζήτησα από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε προληπτικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων του δήμου μας. Υποσχέθηκαν ότι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πριν ανοίξουν τα σχολεία, θα βρίσκεται εδώ κλιμάκιο για τους ελέγχους. Πιστεύω ότι θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ