Skip to main content

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα στον δήμο Χαλκηδόνος

Εκδηλώσεις για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στον δήμο Χαλκηδόνος

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις μνήμης τίμησε και φέτος ο δήμος Χαλκηδόνος την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες παρουσία εκπροσώπων του δήμου, αντιπροσωπειών των σχολείων, τοπικών φορέων και πολιτών.

Σε όλες τις κοινότητες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και δοξολογία στους Ιερούς Ναούς καθώς και εκφώνηση πανηγυρικών λόγων. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε ηρώα από εκπροσώπους πολιτικών φορέων και τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη Γέφυρα τονίζοντας ότι ο Μακεδονικός Αγώνας είναι ένας αγώνας υπέρτατης θυσίας του Ελληνισμού για το ιδανικό της ελευθερίας και αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. «Σήμερα αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη όλων εκείνων των ηρώων, οι οποίοι με πρωτεργάτη τον Παύλο Μελά, έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας», δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος συμπληρώνοντας ότι «ο αγώνας αυτός θα πρέπει να καταστεί οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο των επόμενων γενεών».

Image