Skip to main content

Επίσκεψη εργασίας του Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Γερμανία

Ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε για τις τεχνογνωσίες και τις καλές πρακτικές με έμφαση τους εφήβους, τα παιδιά, αλλά και τα άτομα με αναπηρία

Στη Γερμανία βρέθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από την προξενική ακόλουθο, Αλεξάνδρα Χαχάλου, βρέθηκε αρχικά στην Περιφερειακή Ένωση Πρόνοιας Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και, στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισης για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενημερώθηκε για τις τεχνογνωσίες και τις καλές πρακτικές με έμφαση τους εφήβους, τα παιδιά, αλλά και τα άτομα με αναπηρία.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η Ελισσάβετ Θυμιανίδου, επικεφαλής του Έργου «Hellas», το οποίο αποτελεί μία διακρατική συνεργασία που ξεκίνησε το 2020 με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος επισκέφθηκε μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία το ειδικό τμήμα περίθαλψης Ελλήνων ασθενών και έλαβε ενημέρωση σχετικά με την εν γένει οργάνωση της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα. Παράλληλα, επισκέφθηκε και την δομή εξαρτημένων ασθενών Karl-Otto-Stoffer-Haus.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου ο κ. Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Andre Kuper, συνεργάτες του, καθώς και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας έλαβε μέρος στο Ιατρικό Φόρουμ του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ.