Skip to main content

Επιστροφή στα κέρδη για τη Σουρωτή μετά από 15 χρόνια

Η εταιρεία έκλεισε την περσινή χρήση με κέρδη στις 305.000 ευρώ και EBIDA στις 885.000 ευρώ.

Την πρώτη κερδοφόρα χρήση της μετά από 15 χρόνια παρουσιάζει η εταιρεία «Σουρωτή», με κέρδη στις 305.000 ευρώ, ενώ το EBIDA θα κυμανθεί στις 885.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αντίστοιχη περυσινή χρονιά έκλεισε με ζημία (2.201.000) ευρώ, ενώ τα EBIDA κυμάνθηκαν στα -1.625.500 ευρώ.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Θεόδωρος Μπέσσας, ανέφερε ότι «η εταιρεία για το 2023, έδωσε έμφαση στη συνεργασία με τα δίκτυα των χονδρεμπόρων σε όλη την Ελλάδα, δίκτυα που στήριζαν και στηρίζουν την εταιρεία και το προϊόν Σουρωτή για πάρα πολλά χρόνια».

Το ποσοστό συμμετοχής του Χονδρεμπορίου στον συνολικό εγχώριο τζίρο ανήλθε στο  61% από 49% το 2022, ενώ το ποσοστό αύξησης τζίρου στο +65%. 

«Αυτό έγινε υιοθετώντας μία κοινά αποδεκτή και αποτελεσματική εμπορική πολιτική και χρησιμοποιώντας τους πόρους της εταιρείας στο συγκεκριμένο κανάλι, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αγοράς (premium HO.RE.CA , Fragmented)   και περιοχής αντίστοιχα», ανέφερε ο κ. Μπέσσας.

Από την πλευρά της η Φρίντα Μελετίδη, Γενική Δ/ντρια & Δ/νουσα Σύμβουλος της «Σουρωτή ΑΕ», σε  σχετική δήλωσή της τόνισε ότι «μετά τα τελικά, και πάνω από τις προβλέψεις μας, θετικά  αποτελέσματα αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι, για αυτό που όλοι μαζί καταφέραμε, αλλά και για το θετικό κλίμα  μεταξύ των εργαζόμενων και συνεργατών μας».

«Συνεχίζουμε έτσι με την μελέτη του νέου επενδυτικού πλάνου και με την υλοποίηση μέρους αυτού, σε πρώτη φάση. Έχοντας παραγγείλει τα δύο πρώτα μηχανήματα ήδη από τον Ιούλιο 2023, αναμένουμε την εγκατάστασή τους  το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου 2024  και παράλληλα  ενεργούμε για την προμήθεια νέων μηχανημάτων που θα ανανεώσουν την παραγωγική λειτουργία. Σημειώνουμε επίσης, ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί οι προγραμματισμένες κτηριακές βελτιώσεις και υποδομές».

Εκφράζεται επιπλέον η πεποίθηση πως «για την επόμενη τριετία, με συγκεκριμένες στρατηγικές,  η Σουρωτή Α.Ε. θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα, αλλά και να διατηρηθεί ως ο leader στον κλάδο του φυσικού μεταλλικού νερού και όχι μόνο.