Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΕΥΝΑ: E-ΑΓΟΡΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ-ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ

Την ώρα που η αγορά έχει κυριολεκτικά νεκρώσει από το γενικευμένο lockdown ενδιαφέρον προκύπτει από τα στοιχεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σοβαρό όπως αναμενόταν ήταν το πλήγμα στην αγορά και το εμπόριο από το γενικευμένο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άμεσο επακόλουθο ήταν πολλοί καταναλωτές να στραφούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τις όποιες αγορές θέλουν να κάνουν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Όπως προκύπτει σε έρευνα που διενήργησε από 18 έως 21 Μαρτίου ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου , GR.EC.A σε σύνολο 307 επιχειρήσεων που συμμετείχαν και δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η τρέχουσες συνέπειες της πανδημίας τους έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους ενώ οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι: Είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές.

Μάλιστα το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν. 

Οι κλάδοι που φαίνεται μέχρι στιγμής να ευνοούνται είναι τα Τρόφιμα/Σούπερ Μάρκετ, τα φαρμακεία, αλλά και τα καταστήματα παιχνιδιών και βιβλίων.

Το 15% των επιχειρήσεων αναφέρει ότι υπήρξε αύξηση στις παραγγελίες, ενώ το 42% διαπιστώνει καθυστερήσεις στην παράδοση, ενώ στο 31% διαπιστώνονται καθυστερήσεις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών / Courier.

Όσον αφορά στις δυσκολίες με το εξωτερικό, το 22% αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση εκτός συνόρων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως σε Ιταλία και Κύπρο.

Το 48% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως Ιταλία και Κίνα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ