Skip to main content

Έρευνα: Το άγχος και ο φόβος κυριαχούν στους νέους της Θεσσαλονίκης

Οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης των νέων της πόλης

Άγχος, αγωνία και φόβος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους νέους της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την έρευνα με τίτλο «Αυτό που θέλουν οι νέοι» του Infinity Greece που έγινε σε συνεργασία με το Ierax Analytix.

Οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης των νέων αφού στην ερώτηση: «Ποιο συναίσθημα κυριαρχεί αυτή την περίοδο στη ζωή σου;» το 39%, αναφέρει πώς το άγχος, η αγωνία και ο φόβος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν.

Ο ικανοποιητικός μισθός κερδίζει για ακόμη μία χρονιά την μάχη στην ερώτηση: «Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα στην αγορά εργασίας;», γεγονός που εξηγείται από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα. Στις γυναίκες, το καλό περιβάλλον εργασίας ξεπερνάει το 61%.

Το 54% των απαντήσεων στην ερώτηση: «Τι πιστεύεις ότι λείπει από την αγορά εργασίας;», αφορά στην πρόσληψη νέων χωρίς εμπειρία, αφού πολλοί νέοι πτυχιούχοι -και όχι μόνο- δεν βρίσκουν εύκολα εργασία στον τομέα τους λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Στην ερώτηση: «Κατοικώντας στη Θεσσαλονίκη ποιες θεωρείς πως είναι οι βασικές σου ανάγκες;», το ποσοστό των νέων που διάλεξαν την κοινωνικοποίηση μειώθηκε κατά 30% από το αντίστοιχο περσινό (από 57% σε 27%), ενώ αύξηση παρατηρήθηκε στις στεγαστικές συνθήκες, σε ποσοστό 47% (59% σε εργαζόμενους).