Skip to main content

Έρευνα: Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι χρήστες των social media

Πρώτο σε σειρά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον αριθμό χρηστών, κατατάσσεται το Facebook (όμιλος Meta), το οποίο μετρά συνολικά 2,19 δισεκατομμύρια χρήστες

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) πέρασε το όριο των 5 δισεκατομμυρίων το 2023, ήτοι το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο αριθμός τους έχει επομένως αυξηθεί κατά 5,6% σε διάστημα ενός έτους, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός γνώρισε μια ανάπτυξη κατά 0,9%, διευκρινίζει η έκθεση την οποία συνέταξαν η υπηρεσία We are social και η εταιρεία Meltwater, βάσει των εκτιμήσεων του Kepios, ενός εξειδικευμένου συμβουλίου στη μελέτη των ψηφιακών χρήσεων. Συγκριτικά, 5,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν μία σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πρώτο σε σειρά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον αριθμό χρηστών, κατατάσσεται το Facebook (όμιλος Meta), που γιορτάζει την Κυριακή την 20ή επέτειό του, το οποίο μετρά συνολικά 2,19 δισεκατομμύρια χρήστες. Προηγείται του Instagram (1,65 δισεκατομμύρια), ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το TikTok (1,56 δισεκατομμύρια).

Η έκθεση αναγνωρίζει, εντούτοις, έναν βαθμό ανακρίβειας που οφείλεται κυρίως στους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς και στους χρήστες που εγγράφονται με διαφορετικές ταυτότητες.

Η We are social είναι μια διεθνής υπηρεσία με 1.100 εργαζόμενους σε 19 γραφεία παγκοσμίως. Ιδρυθείσα στο Οσλο της Νορβηγίας, το 2001, η Meltwater διαθέτει 50 γραφεία σε έξι ηπείρους.