Skip to main content

Εργασίες πρασίνου στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Θερμαϊκού

Τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται οι εργασίες εντοπίζονται σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους, όπως σχολεία, πάρκα, πλατείες.

Παρεμβάσεις συντήρησης και καλλωπισμού του πρασίνου, που περιλαμβάνουν εργασίες κλαδέματος των υψηλών και επικίνδυνων δέντρων, πραγματοποιούνται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, «τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται οι εργασίες εντοπίζονται σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους, όπως σχολεία, πάρκα, πλατείες, κεντρικοί δρόμοι, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια ή μεμονωμένα σημεία, με στόχο τη διασφάλιση τόσο της ασφάλειας όσο και της αισθητικής, αναδεικνύοντας την εικόνα του Δήμου».

Την εκτέλεσή τους πραγματοποιούν τα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου, αλλά και μισθωμένες υπηρεσίες, εξαιτίας αφενός της επικινδυνότητας των εργασιών, κυρίως σε δυσπρόσιτα σημεία και αφετέρου της απαίτησης για έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως ειδικό καλαθοφόρο, που ο Δήμος στερείται.