Skip to main content

Estiasi Greece: Τρία κρίσιμα ζητήματα για την επαναλειτουργία της εστίασης

Η Πρωτοβουλία Estiasi Greece ζητά μεταξύ άλλων διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για ημιυπαίθριους χώρους αλλά και την αδειοδότηση κοινόχρηστων χώρων.

 

Τρία κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της εστίασης επισημαίνει η Πρωτοβουλία Estiasi Greece με αφορμή το άνοιγμα των επιχειρήσεων στις 3 Μαΐου.

Ειδικότερα, αναφορικά με την αδειοδότηση κοινόχρηστων χώρων σημειώνει ότι επιβάλλεται η άμεση νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεννόηση με τους δήμους, για να δοθεί παράταση στις άδειες του 2020 μέχρι τέλος Μαΐου, ώστε να υπάρξει εύλογο διάστημα έκδοσης των αδειών του 2021.

Όσον αφορά την εξαίρεση των ΚΑΔ 56.30.10.04 στην επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους τονίζει ότι εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, «αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους».

«Έτσι, θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία.

Τέλος, ζητά διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για ημιυπαίθριους χώρους καθώς και παράταση ωραρίου στις 00:00

«Οι επισημάνσεις λόγω του περιορισμένου χρόνου απαιτούν άμεσες λύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.