Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Εστίαση: Βροχή οι κρατήσεις για την Τσικνοπέμπτη - Στα ύψη οι πληρότητες

«Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα, που όλοι βγαίνουν να διασκεδάσουν» λένε εστιάτορες, «το ζήτημα είναι τι γίνεται τις άλλες ημέρες» - Υποτονική η κίνηση τον Φεβρουάριο

«Δεν θα πέφτει καρφίτσα στα καταστήματα εστίασης, την Τσικνοπέμπτη. Όσοι δεν έχουν κάνει κράτηση, δύσκολα θα εξυπηρετηθούν». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν την αυριανή ημέρα οι άνθρωποι της εστίασης, καθώς, όπως λένε, φέτος οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να κάνουν από νωρίς κρατήσεις.

Αιτία; Ο καιρός που κάθε άλλο παρά σύμμαχος για υπαίθρια πάρτι, αναμένεται να είναι - οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχές και… δροσούλα - και ώθησε τους Θεσσαλονικείς να επιλέξουν την ασφάλεια του εσωτερικού εστιατορίων και μπαρ.

Την τιμητική τους αναμφισβήτητα θα έχουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, ωστόσο, κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας, αναμένουν και οι ιδιοκτήτες των μπαρ, καθώς είναι μία καλή αφορμή για διασκέδαση.

«Ασφυκτικά γεμάτα θα είναι τα καταστήματά μας αύριο. Όσοι δεν έχουν προνοήσει να κάνουν κάποια κράτηση, πρέπει να το κάνουν άμεσα, αν δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν γυρνώντας από κατάστημα σε κατάστημα προκειμένου να βρουν άδειο τραπέζι» λέει χαρακτηριστικά στη Voria, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νόμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης. Είναι χαρακτηριστικό πως αργά, χθες, το βράδυ οι πληρότητες στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, ξεπερνούσαν το 80% ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν και οι τελευταίες κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη, οι κρατήσεις είναι κυρίως από παρέες άνω των 4 ατόμων που θέλουν να διασκεδάσουν τσικνίζοντας.

Παράλληλα, εκτός από την άκρως αυξημένη προσέλευση Θεσσαλονικέων στα καταστήματα εστίασης, «φωτιά» αναμένεται να πάρει και το delivery.   Συχνά πλέον την Τσικνοπέμπτη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλοντας να αποφύγουν την κοσμοσυρροή στα καταστήματα, επιλέγουν να μαζευτούν σε κάποιο σπίτι με φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα και να τιμήσουν το  έθιμο παραγγέλνοντας φαγητό. 

«Το ζήτημα είναι τι γίνεται τις καθημερινές…»

Εκείνο που προβληματίζει τους ανθρώπους της εστίασης είναι η μειωμένη κίνηση καθώς, όπως επισημαίνουν, ο Φεβρουάριος ήταν άκρως υποτονικός. Όπως λένε χαρακτηριστικά «δουλεύουμε μόνο το τριήμερο, οι υπόλοιπες ημέρες είναι νεκρές. Ο κόσμος είναι πιεσμένος λόγω της γενικότερης ακρίβειας».

«Η Τσικνοπέμπτη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενισχύσουμε τους τζίρους μας και πιθανότατα να κλείσουμε κάποιες τρύπες που υπάρχουν. Το ζήτημα είναι τι γίνεται τις υπόλοιπες ημέρες», σχολιάζει επιχειρηματίας του χώρου υπογραμμίζοντας πως «οι πελάτες έχουν γίνει πιο φειδωλοί στις παραγγελίες τους, κάτι που περιμένουμε να δούμε και την Τσικνοπέμπτη. Οι πελάτες θέλουν να βγουν, να καταναλώσουν, να διασκεδάσουν, αλλά δεν μπορούν. Αρκετοί από αυτούς που έβγαιναν μία ή δυο φορές την εβδομάδα, πλέον βγαίνουν για διασκέδαση μία φορά στις 15 μέρες».