Skip to main content

Eurostat: Στην τριάδα με τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ευρώπη η Ελλάδα

Συνολικά, σε ολόκληρη την ΕΕ, εξέπεμπαν το 2021 περίπου 5.000 ραδιοσταθμοί

Έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς ραδιοφωνικών σταθμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.
 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είχε 599 εν λειτουργία ραδιοσταθμούς το 2022, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκης Ένωσης, ακολουθώντας μόνον δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου, την Ισπανία και την Ιταλία. Αναλογικά με τον πληθυσμό, δε, η χώρα μας κατατάσσεται δεύτερη, πίσω μόνον από τη Σλοβενία.

Συνολικά, σε ολόκληρη την ΕΕ, εξέπεμπαν το 2021 περίπου 5.000 ραδιοσταθμοί.

 

Σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, με μακρά ιστορία πλουραλισμού στη δημοσιογραφική έκφραση, ο αριθμός ραδιοφωνικών σταθμών ανά εκατομμύριο κατοίκους ήταν σαφώς χαμηλότερος σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ενδεικτικά, ενώ η χώρα μας διέθετε περίπου 57 σταθμούς ανά εκατομμύριο, η Γερμανία αριθμούσε μόλις τρεις και η Γαλλία, η Σουηδία και η Αυστρία πέντε.

Μάλιστα, ο αριθμός των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 16 μεταξύ του 2021 και του 2022, ενώ οι εργαζόμενοι στο ελληνικό ραδιόφωνο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 7,5%.