Skip to main content

Evolluto: Η start up από τη Θεσσαλονίκη που κάνει τη ζωή των λογιστών ευκολότερη με την εφαρμογή Deedit

Tο Deedit είναι μια έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης πελατών, υποθέσεων και ζητημάτων οικονομικής φύσεως, η οποία απευθύνεται στα λογιστικά γραφεία και εξοικονομεί χρόνο, κόπο και κόστος

Θέλει να κάνει τη ζωή των λογιστών ευκολότερη και να τους βοηθήσει να οργανώσουν αποτελεσματικότερα και σε ψηφιακή βάση την καθημερινότητά τους, βελτιστοποιώντας τη διαχείριση των πελατών τους και αποφεύγοντας απώλειες εσόδων. Για τον σκοπό αυτό η Evolluto, μια start up από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, ανέπτυξε το Deedit, μια έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης πελατών, υποθέσεων και ζητημάτων οικονομικής φύσεως, η οποία απευθύνεται στα λογιστικά γραφεία. Έχοντας μάλιστα στον πυρήνα της λογιστές, η Evolluto ήξερε από την πρώτη στιγμή και από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα λογιστικά γραφεία. Και με αυτή τη γνώση ως πυξίδα κινήθηκε.

Με το Deedit –που παίζει ηχητικά με το did it (τα κατάφερα)- η Evolluto δίνει τη δυνατότητα στους λογιστές να τα καταφέρουν κι αυτοί στην καθημερινότητά τους, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των εργασιών τους και την ικανοποίηση των πελατών τους.

Μέσω της εφαρμογής δημιουργούνται υποθέσεις με δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τη λήξη των προθεσμιών τους μέσω του ενσωματωμένου ημερολογίου, ώστε να μην χάνεται καμία προθεσμία και να μην δημιουργείται πρόσθετο άγχος στην εργασία. Έχουν ενσωματωθεί επίσης πρότυπα σενάρια που περιλαμβάνουν τα απαραίτητα βήματα, καθώς και τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας υπόθεσης, απαλλάσσοντας τον λογιστή από τη δαπάνη επιπλέον χρόνου για τη συγκέντρωση του πλήρους φακέλου με τα δικαιολογητικά. Αν για παράδειγμα η υπόθεση αφορά τη μεταβολή έδρας μιας επιχείρησης, με ένα κλικ η εφαρμογή εμφανίζει όλα τα βήματα που πρέπει να κάνει ο λογιστής, αλλά και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Παράλληλα, η δυνατότητα ενημέρωσης της κάθε υπόθεσης γίνεται εύκολα και χωρίς απώλεια χρόνου.



Με το Deedit ο διαχειριστής διαθέτει μια πλήρη εικόνα όλων των υποθέσεων των μελών του λογιστικού γραφείου και της πορείας τους, αλλά και ολόκληρου του χρεωστικού υπολοίπου των πελατών. Παράλληλα, καθημερινά ανανεώνεται μέσω γραφημάτων η στατιστική εικόνα εξέλιξης της επιχείρησης, καταγράφοντας τις συνολικές εισπράξεις και χρεώσεις. Έτσι, φαινόμενα απώλειας εσόδων –κυρίως για μικρές εργασίες- που διαπιστώνονται συχνά στα λογιστικά γραφεία, αποφεύγονται.

Ο κάθε πελάτης διαθέτει μία ξεχωριστή καρτέλα με πλήρη εικόνα των υποθέσεων που εκκρεμούν ή έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και των χρηματικών συναλλαγών του. Σημαντική είναι και η δυνατότητα πάγιων χρεώσεων για τις λογιστικές υπηρεσίες ανά μήνα ή ετησίως, όπως και η έκδοση αποδείξεων για κάθε συναλλαγή, καθώς επίσης και η δυνατότητα πολλαπλής καταχώρησης πελατών γρήγορα και αποτελεσματικά μέσω ενός αρχείου σε μορφή CSV που αντλείται από το ήδη υπάρχον λογιστικό πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρόνος και κόπος.

Η εφαρμογή είναι cloud, μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτή από παντού (Η/Υ, laptop, κινητό) μέσω browser, ώστε να καταγράφει ανά πάσα στιγμή στοιχεία και να μην ξεχνά ποτέ τίποτα. Για να κάνει κανείς χρήση της απαιτείται μηνιαία συνδρομή.

Επόμενος στόχος της Evolluto είναι να επεκτείνει το Deedit και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν ανάγκες ψηφιακής οργάνωσης στην πολύπλοκη καθημερινότητά τους, όπως είναι οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι πολιτικοί μηχανικοί, ενώ οραματίζεται την επέκταση και στο εξωτερικό. Ήδη μάλιστα έχει κάποιες πρώτες επαφές στην Ολλανδία. Σε κάθε περίπτωση, άμεσος στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή εξέλιξη της εφαρμογής, για την οποία οι δημιουργοί της θεωρούν ότι έχει πολύ σημαντική προοπτική, ενώ βλέπουν ήδη πολύ θετικό feedback από την αγορά όπου βγήκαν πριν από μερικούς μήνες.

Τρεις λογιστές και δύο προγραμματιστές  στην… καρδιά της Evolluto 

Πίσω από την Evolluto  και το Deedit βρίσκονται τρεις λογιστές, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Δουτσιρέλης και ο Στέλιος Παππάς, αλλά και δύο προγραμματιστές, ο Γιάννης Βαρβαρέλης και ο Ορέστης Ιωακειμίδης. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και την καθημερινότητά του στα λογιστικά γραφεία που διέθετε σε Πολύκαστρο Κιλκίς και Θεσσαλονίκη. Μαζί του εργαζόταν τότε και ο Γιάννης Δουτσιρέλης που μοιράστηκε τις αγωνίες του για το πώς θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερη η καθημερινή εργασία ενός λογιστικού γραφείου. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς διαπίστωσαν πως υπήρχε κενό σε εξειδικευμένα προγράμματα με αυτό τον σκοπό και πως οι λογιστές είχαν σε μεγάλο βαθμό παράπονα από τις υφιστάμενες εφαρμογές, θεωρώντας πως ήταν δύσχρηστες και πολύ ακριβές, ενώ οι φτηνότερες ήταν ελλιπείς. Έτσι, σε συνεργασία και με τον Στέλιο Παππά, συμφοιτητή του Γιάννη Δουτσιρέλη, που δραστηριοποιείται στον Βόλο, αλλά και των προγραμματιστών Γιάννη Βαρβαρέλη και Ορέστη Ιωακειμίδη, επίσης κατοίκων Βόλου, η Evolluto απέκτησε σάρκα και οστά και μαζί και το Deedit.



«Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ψηφιακή οργάνωση των λογιστικών γραφείων, να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και όλα αυτά με έναν καινοτόμο, απλό, ποιοτικό και εξατομικευμένο τρόπο» λέει στη Voria ο Γιάννης Δουτσιρέλης, σημειώνοντας μάλιστα πως το σλόγκαν της εταιρείας είναι «We Deedit (εμείς τα καταφέραμε), τώρα είναι η σειρά σου».