Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Δεν συμφωνώ με το άνοιγμα των σχολείων, είμαστε σε θύελλα (vid)

Αν τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να αναθεωρηθεί δεν είναι σωστό να επιμένουμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Αντίθετος στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε, εάν θα πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση της Δευτέρας λόγω επιδημιολογικών στοιχείων, «δεν είναι σωστό να επιμένουμε σε μία απόφαση αν τα στοιχεία μάς λένε ότι αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί». «Εγώ είμαι στους σκληρούς της υπόθεσης. Μειοψήφισα», είπε σημειώνοντας πως ήταν αρνητικός στο άνοιγμα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Διαβάστε - Μπάχαλο με τα σχολεία: Ανοίγουν τελικά τη Δευτέρα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα από την κινητικότητά μας κατά την περίοδο των εορτών για να αποφασίσουμε αν θα χαλαρώσουν ή θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συμφώνησε επίσης ότι απαιτείται σταθερότητα και επιμονή στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τα μέτρα ώστε να μην δυσανασχετούν και οι πολίτες.

«Δεν είμαστε στην κατάσταση των αρχών Νοεμβρίου, τώρα έχουμε ήδη 400 διασωληνωμένους», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και πρόσθεσε πως «ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος μας φοβίζουν, είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα, σε μία θύελα που απαιτεί χάραξη μιας πορείας η οποία μάς οδηγεί εκεί που θέλουμε και σταθερότητας στη συνέχεια πάνω στην πορεία».