Skip to main content

Τι απαντάει ο διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς για τις καταγγελίες των γονέων

«Ψευδείς» και «ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο γυμνασιάρχης τις καταγγελίες των γονέων ότι «έσκισε λίστα που είχαν γράψει μαθητές με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών» ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από το δυστύχημα

Η Voria.gr έλαβε και δημοσιεύει εξώδικη δήλωση του διευθυντή του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς για το ρεπορτάζ σχετικά με τις καταγγελίες γονέων σε βάρος του ίδιου που ανέφεραν ότι «έσκισε λίστα μαθητών με τα θύματα των Τεμπών» ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Καταγγελίες για γυμνασιάρχη στη Θεσσαλονίκη - «Έσκισε λίστα μαθητών με τα θύματα των Τεμπών»

Συγκεκριμένα, στην εξώδικη δήλωση ο διευθυντής του σχολείου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το περιεχόμενο της εν λόγω ανάρτησης, το οποίο στηρίζεται σε «καταγγελίες» και «επισημάνσεις» γονέων και μαθητών (!), κρυπτόμενων υπό την ανωνυμία τους, το οποίο σπεύσατε να αναρτήσετε, είναι απόλυτα αναληθές, μη ανταποκρινόμενο στα πραγματικά γεγονότα και χρησιμοποιήθηκε κακόβουλα και εσκεμμένα ως μέσο για την θεμελίωση εσφαλμένης αρνητικής εικόνας μου ως επί σειρά πολλών ετών εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διευθυντή του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, θίγει δε κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μου.

»Επιχειρεί να με εμφανίσει ως ανάλγητο και μη σεβόμενο τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που συντάραξε όλη την ελληνική κοινωνία, τους δε καταγγέλλοντες ως να έχουν μονοπώλιο την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση για τραγικά γεγονότα.

»Μάλιστα το άρθρο κλείνει με την επισήμανση του συντάκτη του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με εμένα και καταλήγει με την «απορία» γιατί δεν είχαν αποτέλεσμα οι σχετικές επιστολές και αναφορές σε βάρος μου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εκ του αποτελέσματος το λογικό θα ήταν να τεκμαίρει ότι αποδεικνύεται πως οι όποιες καταγγελίες σε βάρος μου ήταν ανυπόστατες και ψευδείς και για αυτό να μην είχαν αποτέλεσμα και να μην προβεί στη συγκεκριμένη αναφορά. Όμως η συντάκτης σας, υιοθέτησε την άποψη των «καταγγελλόντων γονέων», εμφανίζοντάς με ότι δημιουργώ προβλήματα στη σχολική μονάδα που προΐσταμαι, προσβάλλοντας έτι περαιτέρω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου».

Ο διευθυντής του σχολείου παραδέχεται πως η Voria.gr επικοινώνησε με το σχολείο ζητώντας το σχόλιο του ίδιου για τις καταγγελίες, τονίζοντας ωστόσο ότι «πέρα του γεγονότος ότι εκείνη την ώρα ήμουν απασχολημένος, είναι προφανές ότι δεν είχα καμία υποχρέωση να προβώ σε σχολιασμό ανυπόστατων και ψευδών καταγγελιών, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους, τα οποία γνωρίζω και τα οποία ωθούνται από άλλους λόγους. Για οτιδήποτε συμβαίνει στο σχολείο του οποίου προΐσταμαι, μόνη αρμόδια αρχή στην οποία απευθύνομαι και λογοδοτώ είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει πως το περιεχόμενο της ανάρτησης «οδηγεί, οποιονδήποτε που αγνοεί τα πραγματικά περιστατικά, στο παντελώς εσφαλμένο συμπέρασμα ότι αρνήθηκα δράσεις εντός της σχολικής μονάδας για να τιμηθεί από τους μαθητές η μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ συνέβη το αντίθετο, και με εμφανίζει να προβαίνω σε πράξεις που ουδέποτε έλαβαν χώρα».

Η απάντηση της Voria

Να σημειωθεί πως η Voria.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ βάσει πηγών από γονείς μαθητών που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενώ επιχείρησε να επικοινωνήσει ως όφειλε, βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με τον καταγγελλόμενο διευθυντή του Γυμνασίου ζητώντας τη δική του θέση, κάτι που άλλωστε παραδέχεται ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά δε τον ισχυρισμό του διευθυντή ότι η Voria «υιοθέτησε την άποψη των καταγγελλόντων γονέων» για παλαιότερα περιστατικά επισημαίνουμε ότι το δημοσίευμα δεν υιοθέτησε τη βασιμότητα των καταγγελιών, αλλά απλώς παρέθεσε τη θέση γονέων ότι και παλαιότερα έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον διευθυντή του σχολείου. 

Επισημαίνεται ακόμη πως μετά το δημοσίευμα της Voria.gr ακολούθησε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς η οποία επίσης κατήγγειλε το περιστατικό στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς ανήμερα της μαύρης επετείου των Τεμπών.

Γονείς Μαθητών Καλαμαριάς: Μη ανεκτές συμπεριφορές όπως αυτή του διευθυντή του 10ου Γυμνασίου για τα Τέμπη