Skip to main content

«Ευχαριστώ και όσους δεν με πίστεψαν γιατί μου έδωσαν κίνητρο», λέει η χάλκινη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Δεν πιστεύω ότι το κρατάω στα χέρια μου! Απίστευτη στιγμή. Νομίζω είχα όλη την Ευρώπη σήμερα δίπλα μου. Και τους ανθρώπους μου. Δεν έχω λόγια!», δήλωσε κρατώντας την ελληνική σημαία

λΗ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πραγματοποιώντας μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Με χρόνο 2:43:22 τερμάτισε τρίτη, πίσω από την πρώτη Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ Γκαρσία (2:38.40 ρεκόρ αγώνων) και τη δεύτερη Γκαρσία Λεόν από το Περού (2:40.52).

«Δεν πιστεύω ότι το κρατάω στα χέρια μου! Απίστευτη στιγμή. Νομίζω είχα όλη την Ευρώπη σήμερα δίπλα μου. Και τους ανθρώπους μου. Δεν έχω λόγια!» είπε εκστασιασμένη στην ΕΡΤ, κρατώντας την ελληνική σημαία.

 «Ηταν μια κούρσα στα μέτρα μου. Από την αρχή της χρονιάς ήμουν μέσα με αυτό το γκρουπ. Είναι απίστευτο ότι βαδίζω τόσο γρήγορα σαν κι αυτές στην ελίτ και είμαι περήφανη. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν, αλλά και όσους δεν με πίστεψαν, γιατί αυτοί μου δίνουν το κίνητρο», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναφέρθηκε στο γεγονός πως το αγώνισμα των 35χλμ αφαιρείται από το πρόγραμμα και θα αντικατασταθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα μικτό ομαδικό. «Του χρόνου αλλάζει και είμαι χαρούμενη γιατί πήρα μετάλλιο σε ένα αγώνισμα που έκλεισε ο κύκλος του. Όπως και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό, έτσι κι εδώ άνοιξα τον χορό των μεταλλίων (σ.σ. για την Ελλάδα) κι ελπίζω να έχουμε κι άλλα», είπε και κατέληξε:

«Ο κόσμος ήταν απίστευτος. Φώναζε, εμψύχωνε. Δεν έχω λόγια. Θέλω να ξεκουραστώ πλέον, να αγκαλιάσω και να… κλάψω με την οικογένειά μου, γιατί με στήριξε απίστευτα».