Skip to main content

Φαβορί ο Χαρδαλιάς για το χρίσμα της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Πολύ δύσκολα τη γλυτώνει ο Πατούλης μετά τις ζεϊμπεκιές εν μέσω των πυρκαγιών - Ο Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δήμο Γλυφάδας

Υποψήφιος για τον δήμο Γλυφάδας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι εκ νέου ο Γιώργος Παπανικολάου όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής.

Με αυτό τον τρόπο ο Γιώργος Παπανικολάου έκλεισε τα σενάρια που τον ήθελαν ο ίδιος να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ειδικότερα μετά και την χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπανικολάου δεν επιθυμούσε να μπει στην κούρσα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα από τη στιγμή που μεσολαβούσε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δείτε την ανάρτησή του:


Όπως αναφέρει το protothema.gr, την ίδια ώρα, ένα όνομα που έχει γίνει γνωστό ότι είναι στο τραπέζι είναι αυτό του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει αυτοδιοικητικό παρελθόν, θεωρείται «στρατιώτης» του κόμματος, όσο κι αν ο ίδιος φέρεται να προτιμά να παραμείνει στο υπουργικό του πόστο. Πλέον οι πιθανότητες για το πρόσωπό του αυξάνονται με δεδομένο πως εκτός κάδρου έχει τεθεί ο κ. Παπανικολάου.

Ως και αυτή την ώρα όλα τα σενάρια πάντως είναι ανοιχτά και φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα οριστικοποιήσει τις όποιες αποφάσεις του αύριο ή το πολύ μεθαύριο Τρίτη.

Το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρίσκεται στη Λευκωσία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αναβληθείσα επίσκεψη λόγω της μοιραίας πτώσης του Canadair στην Κάρυστο ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στη Λέσβο για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Επειδή όμως το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, δεν μπορεί να καθυστερήσει και πολύ η λήψη μίας απόφασης. Στην παρούσα φάση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, ο κ. Πατούλης δεν έχει αλλάξει την άποψή του για τις επόμενες κινήσεις του και αναμένεται να παραμείνει κανονικά στην κούρσα διεκδίκησης μίας δεύτερης θητείας.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη φαίνεται πως ήταν η αφορμή και όχι η αιτία της ρήξης. Παρά τα αρκετά θετικά σημεία στην διαχείριση της περιφέρειας που το κυβερνητικό κέντρο αναγνωρίζει, φαίνεται ότι στο μέγαρο Μαξίμου σωρευόταν δυσαρέσκεια για μια σειρά κινήσεων και χειρισμών του περιφερειάρχη, από την διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων ως την πρόσφατη «απουσία» του από το κάδρο της διαχείρισης των πυρκαγιών, όταν σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος έκανε σερί εμφανίσεων στο Συντονιστικό Κέντρο και στα ΜΜΕ.

Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Πατούλη πάντως διαμηνύουν ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις εν θερμώ που θα διακινδυνεύσουν την πορεία της περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει την στήριξης της παράταξής του που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου. Επίσης, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ο κ. Πατούλης δεν είχε κάποια επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο.

Μένει πλέον να φανεί αν μετά τον «πρωινό καφέ» που θα συγκληθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, θα δώσει κάποιο στίγμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ή αν θα εξακολουθήσει να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παραπέμποντας στην οριστική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: protothema.gr