Skip to main content

Φεύγει από την Παπαδάκη το 102ο Νηπιαγωγείο μετά την καθίζηση

Τα παιδιά μεταφέρονται στο παραπλήσιο 82ο Νηπιαγωγείο. Ερωτηματικά για το timing της μεταφοράς - Tι λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Σε παραπλήσιο χώρο μεταφέρονται τα παιδιά του 102ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας επί της οδού Παπαδάκη, που υπέστη καθίζηση λόγω των εργασιών του μετροπόντικα που διανοίγει τις σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης από τη Νέα Ελβετία με κατεύθυνση στο σταθμό «Πατρίκιος» (δείτε εδώ).

Όπως δήλωσε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, τα 22 νήπια που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα του 102ου νηπιαγωγείου θα μεταφερθούν στο παραπλήσιο 82ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούν ήδη 47 παιδιά.

Βέβαια, το γεγονός ότι η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της καθίζησης που υπέστη η πολυκατοικία, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Ωστόσο, η κ. Χρυσίδου διαβεβαιώνει πως η μεταφορά των νηπίων δεν αφορά την κατάσταση της πολυκατοικίας, αλλά αποφασίστηκε επειδή δεν ανανεώθηκε η σχετική σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του χώρου. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, ο χώρος είναι πρώην κατάστημα και δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για μικρά παιδιά.

«Είχαμε αποφασίσει να μεταφέρουμε το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 το ένα από τα τρία τμήματα του νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με την κατάσταση της πολυκατοικίας, αλλά είναι αλήθεια ο φόβος των γονέων επιτάχυνε την υλοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασής μας. Οι υποδομές του 82ου είναι πολύ καλύτερες και παρότι με την έλευση των νέων παιδιών ο χώρος θα είναι περιορισμένος, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για τα νήπια», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η εν λόγω μετεγκατάσταση είναι οριστική και όχι προσωρινή.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα την πολυκατοικία και συνομίλησαν με τους ενοίκους. Σύμφωνα με την κ. Χρυσίδου, οι ένοικοι και κυρίως οι γονείς των νηπίων ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι από την καθίζηση της οικοδομής, ωστόσο τους δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Από την Αττικό Μετρό ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα τεχνικής φύσεως για το κτίριο και δόθηκαν διαβεβαιώσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης πως δεν υπάρχει κανένα θέμα καταλληλότητας. Οι διαβεβαιώσεις έχουν διατυπωθεί και γραπτά προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.