Skip to main content

First Lego League: Σε τροχιά διαστήματος και η Θεσσαλονίκη

Για ένα διήμερο, 48 ομάδες με παιδιά ηλικίας 9-16 ετών, παρουσίασαν τη δική τους πρόταση με αντικείμενο την καινοτομία και τη ρομποτική εκπαιδευτική.

Σε τροχιά... διαστήματος μπήκαν το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του First Lego League που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη.

Για ένα διήμερο, 48 ομάδες με παιδιά ηλικίας 9-16 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ενορίες, φροντιστήρια και ιδιωτικές πρωτοβουλίες έδωσαν ραντεβού στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ - Helexpo και παρουσίασαν τη δική τους πρόταση με αντικείμενο την καινοτομία και τη ρομποτική εκπαιδευτική.

Πρόκειται για τους προκριματικούς αγώνες του πανελλήνιου διαγωνισμού που διεξάγονται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Κρήτη και Ξάνθη με θεματική το «Into Orbit» και από τους οποίους οι νικήτριες ομάδες θα συμμετέχουν στον τελικό που θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες επέλεξαν ένα πραγματικό πρόβλημα αναφορικά με το διάστημα και παρουσίασαν τη λύση του. Παράλληλα, προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game.

«Είναι το μεγαλύτερο πάρτυ γνώσης σε όλη την Ελλάδα, που συνδυάζει το τρίπτυχο έρευνα, ομαδικότητα και Robot game» ανέφερε στη Voria.gr ο Κώστας Βασιλείου, πρόεδρος του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT που διοργανώνει τη δράση στη χώρα μας και στην Κύπρο.

«Το μαγικό είναι ότι τα παιδιά βρίσκουν μόνα τους το πρόβλημα και μετέπειτα τη λύση, που κάποιος θα μπορούσε να την αγοράσει» εξηγεί και προσθέτει: «Μαθαίνουν πως να αξιοποιήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις που παίρνουν από το σχολείο και πώς μπορούν να βοηθηθούν αργότερα στην εύρεση εργασίας. Είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος από την απόδοση των παιδιών και τη συνεργασία των εθελοντών και των γονέων».