Skip to main content

First lego league στη ΔΕΘ: Παιδιά φτιάχνουν ρομπότ για το διάστημα

O μεγάλος τελικός του διαγωνισμού για παιδιά διεξάγεται στο περίπτερο 6 και φέτος έχει ως θέμα το διάστημα και τίτλο «Into Orbit».

Διαστημικές σκούπες, διαστημικοί ιστοί αράχνης, μπισκοτολούκουμους και τουρμπινοαντιβαρυτογεννήτριες είναι κάποιες μόνο από τις κατασκευές που παρουσίασαν ομάδες από όλη την Ελλάδα που έφτασαν στο τελικό του FIRST® LEGO League, του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά.

Ο μεγάλος τελικός διεξάγεται στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ το οποίο έχει γεμίσει με παιδιά 9 έως 16 ετών που συμμετέχουν στη δράση, η οποία φέτος έχει ως θέμα της το διάστημα, και τίτλο «Into Orbit».

«Οι ομάδες έχουν αφιερώσει αρκετούς μήνες δουλειάς για να μελετήσουν και να παρουσίασουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα σχετικά με το δίαστημα», δήλωσε στη Voria ο Θεόφιλος Αναστασιάδης, επικεφαλής διαιτητής, σημειώνοντας πως από τις 160 που συμμετείχαν στον τελικό πέρασαν οι 54.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν αύριο αφού πρώτα οι ομάδες περάσουν από τρεις δοκιμασίες, μεταξύ των οποίων είναι η συναρμολόγηση και ο προγραμματισμός ρομπότ σε μόλις 2,5 λεπτά. Παράλληλα με τον διαγωνισμό, στον χώρο διεξάγονταν και πολλές άλλες δράσεις για παιδιά.

«Δεν είναι απλώς ένας διαγωνισμός ρομποτικής, εμείς το βλέπουμε ως μια μεγάλη γιορτή», σημείωσε ο κ. Αθανασιάδης. Το FIRST® LEGO League για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Helexpo ΔΕΘ.