Skip to main content

Φλέγεται η Θεσσαλονίκη: 40άρισε όλη η πόλη - Λιώνει ο Λαγκαδάς με 44,3 βαθμούς!

Με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και να επικρατεί σχεδόν άπνοια σχεδόν όλες οι περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου

Για μία ακόμη ημέρα η Θεσσαλονίκη βράζει από το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή, ξεπερνώντας σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος -για πρώτη φορά- τους 40 °C.

Με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και να επικρατεί σχεδόν άπνοια, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μεγαλύτερη τιμή θερμοκρασίας στον νομό Θεσσαλονίκης έως και τις 16.34 της Τρίτης σημειώθηκε στον Λαγκαδά, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 44,3 °C.

Καμίνι θυμίζει και η περιοχή της Σίνδου που κατέγραψε στο πικ της θερμοκρασία 42,9 °C, ενώ ακολουθεί η περιοχή του Κορδελιού με 42,5 °C και στη συνέχεια η Ασπροβάλτα και το ΝΟΗΣΙΣ στα ανατολικά της πόλης με 41,8 °C.

Ενδεικτική των συνθηκών που επικρατούν στο κέντρο της πόλης, παρά τη θαλάσσια αύρα που μειώνει ελαφρώς τον καύσο, είναι η μέγιστη θερμοκρασία που κατέγραψε μετεωρολογικός σταθμός του ιστορικού κέντρου στις 15.44, με 40,4 °C.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μέγιστες θερμοκρασίες εντός και εκτός αστικού ιστού, αυτές είναι:

41,1°C στη Νέα Μηχανιώνα
40,8°C στη ΔΕΘ
40,6°C στην Καλαμαριά
40,3°C στο Επταπύργιο
38,8°C στη Χαλάστρα

Καμίνι και η Κεντρική Μακεδονία

Ακραίες καιρικές συνθήκες καύσωνα καταγράφονται και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.

Στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς ο υδράργυρος άγγιξε τους 42,4°C, ενώ στην πρωτεύουσα του νομού η θερμοκρασία έφτασε τους 39,2°C.

Στη Χαλκιδική, παρά τη θαλάσσια αύρα στις παραθαλάσσιες περιοχές, το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40°C, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Βατοπέδι του Αγίου Όρους (42,8°C). Ακολουθεί το Στρατώνι με 41,8°C, ο Μαρμαράς με 41,6°C και η Κασσανδρεία με 41,1°C.

Στις Σέρρες  ο υδράργυρος έφτασε τους 39,6°C ενώ η υψηλότερη τιμή στην περιοχή καταγράφηκε στα Θερμά (40,3°C).

Λίγο πάνω από τους 40°C έφτασε η θερμοκρασία στην Πιερία με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στο Δίον (40,8°C) και στον Κορινό (40,2°C).

Στα Γιαννιτσά Πέλλας το θερμόμετρο έγραψε 40°C, ενώ στους 39°C κινήθηκε ο υδράργυρος στην Ημαθία, όπου η μέγιστη τιμή, βάσει των μετεωρολογικών σταθμών, καταγράφηκε στη Νάουσα (39,2°C). Στην πόλη της Βέροιας ο υδράργυρος έφτασε τους 38,5°C.