Skip to main content

Φλόιντ: «Καρδιοαναπνευστική ανακοπή» η αιτία θανάτου-Είχε κορωνοϊό

Η έκθεση αναφέρει ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή». Θετικός στον κορωνοϊό και με καρδιακά προβλήματα ο Φλόιντ.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια του θανάτου του Τζόρτζ Φλόιντ.

Η έκθεση, της οποίας ηγήθηκε ο Άντριου Μπέικερ, αναφέρει ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», με τα αποτελέσματα να διαφέρουν ελάχιστα από αυτά της ιατροδικαστικής έρευνας που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για «ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού», κάτι που στην έκθεση του Μπέικερ, δεν καταλήγει πως αυτός ήταν ο λόγος του θανάτου του. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αναφέρει πως ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του, όπως φάνηκε και στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το πόρισμα του δρ. Μπέικερ, αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατό του. Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, αλλά όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.



Είχε προβλήματα καρδιάς και ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Ακόμη, από την αυτοψία, φανερώθηκε πως ο Φλόιντ είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης, ενώ βρέθηκε επίσης και θετικός στον κορωνοϊό.

«Δεδομένου ότι η θετικότητα για τον νέο κορωνοϊό μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες την ανάρρωση της κλινικής νόσου, το αποτέλεσμα της αυτοψίας πιθανότατα αντικατοπτρίζει ασυμπτωματική αλλά επίμονη θετικότητα του ιού από προηγούμενη λοίμωξη», ανέφερει η έκθεση.

Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έκθεσης.

Δείτε ολόκληρο το πόρισμα εδώ.