Skip to main content

Φωταγωγείται αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αριστοτέλους

Στις 20:00 αύριο εγκαινιάζεται ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της κέντρου της πόλης - Σε περισσότερα από 350.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό κόστος

Εγκαινιάζεται αύριο και επισήμως στις 20:00, με τον συμβολικό φωτισμό του φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου ύψους 15 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο εορταστικός στολισμός του κέντρου της πόλης, τον οποίο τη φετινή χρονιά αναλαμβάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Όπως τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά την παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου σκηνικού στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, «είναι κάτι επικερδές για την πόλη, η αγορά της οποίας, λόγω των δύσκολων ημερών της κρίσης, βρίσκεται στα χειρότερά της». «Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζεστής, εορταστικής και αισιόδοξης ατμόσφαιρας επ' ωφελεία των επαγγελματιών και τον εμπόρων της πόλης», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης, τονίζοντας, ωστόσο, πως αμφότεροι μπορούν να κάνουν περαιτέρω πράγματα για τον στολισμό. «Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με κανέναν», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό ποσό που δαπανάται για τον στολισμό έως τις 13 Ιανουαρίου του νέου έτους στην πλατεία Αριστοτέλους, τον μνημειακό άξονα της ομώνυμης οδού, από την οδό Μητροπόλεως έως την οδό Εγνατία, τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, αλλά και στο υπόλοιπο κέντρο, ανέρχεται σε περισσότερα από 350.000 ευρώ.

Υπενθύμισε, δε, ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις που θα στηθούν κατά μήκος του ιστορικού κέντρου της πόλης η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ 2,5 ευρώ θα κοστίζει το Carousel και 5 ευρώ το παιγνίδι στο παγοδρόμιο της Αριστοτέλους.

Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο στολισμός του κέντρο της πόλης στο ρεπορτάζ της Voria.gr.

Κληθείς να σχολιάσει τις φωνές περί «κιτς» και «πρόχειρου» στολισμού, ο κ. Ζορπίδης παρατήρησε πως «τα κακόβουλα σχόλια πάντα θα υπάρχουν», επισημαίνοντας ότι «σημασία έχει να γίνονται πράγματα στην πόλη, προς όφελός της». «Είμαστε ερασιτέχνες, δεν είμαστε διακοσμητές», ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας πως ό,τι γίνεται «γίνεται με αγάπη» και ότι «θα συνδράμουμε σε όποιον το ζητήσει».

Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά των υπολοίπων φορέων της πόλης για τη μη συνδρομή της στο εγχείρημα, επειδή, όπως εξήγησε, «όλοι ωφελούνται απ' αυτό». «Δεν ακούσαμε ούτε ένα ευχαριστώ», διευκρίνισε ο κ. Ζορπίδης.

Γνωστοποίησε, ακόμη, την πρόθεσή του να ζητήσει από τον Γιάννη Μπουτάρη τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάθεση του χριστουγεννιάτικου στολισμού της επόμενης χρονιάς από τον Σεπτέμβριο του 2015, ούτως ώστε «η διοργάνωσή του να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Σύμφωνα, τέλος, με τον ίδιο, στα πολυάριθμα ξύλινα σπιτάκια που αναπτυχθούν στο πάνω μέρος της πλατείας Αριστοτέλους, θα φιλοξενηθούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, και σε δέκα από αυτά διάφοροι επαγγελματίες.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης, εξήρε την «άριστη», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΕΘ, ευελπιστώντας ότι αυτή «θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα» και διαβεβαιώνοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς προς όφελος της οικονομίας της περιοχής», προκειμένου να δοθεί «η κατάλληλη ώθηση στον εμπορικό κόσμο της πόλης».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Λεκάκης, για πρώτη φορά στον δήμο θα υπάρξει εορταστικός φωτισμός με φώτα τύπου LED, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «γενναία», ενώ σημείωσε πως «θα θέλαμε να τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο νωρίς, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών».