Skip to main content

Φωτογράφιση δημοσιογράφων για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση της ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση με γνωστές γυναίκες της Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.  

Η πρωτοβουλία ανήκει στην πολιτευτή της ΝΔ και δημοτική σύμβουλο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Ανατολή Κωνσταντινίδου προσδοκώντας να προτρέψει όλες τις  γυναίκες που είναι θύματα, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας να μιλήσουν.

Στην καμπάνια ενημέρωσης με θέμα «Λύσε τη σιωπή» συμμετείχαν οι Δημοσιογράφοι Μαρία Αναγνωστίδου, Μαρία Ζερβοχωρίτου, Αναστασία Τελιανίδου, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, Νικόλ Καζαντζίδου, Σμαρώ Γιαννούλη, Αναστασία Καρυπίδου, Έφη Τζαμπάζη και Ζαμπέτη Μαρία, οι Δικηγόροι Νάστα Θάλεια και Ιφιγένεια Παραστατίδου, η Γιατρός Μαριάννα Καπουσούζη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάς Αλίκη Ζήδρου και η Εκπαιδευτικός ΔΕ Κατερίνα Στάμου μεταφέροντας η καθεμιά το ξεχωριστό μήνυμα της για όλες τις γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν.

«Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί διστάζουν να μιλήσουν είτε από φόβο είτε από ντροπή. Όλες μαζί ενωμένες μέσω αυτής της φωτογράφισης παρακινούμε τις γυναίκες να πάψουν να σιωπούν. Είμαστε συμπαραστάτες τους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο. Είμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, στο σεξισμό και σε οποιαδήποτε μορφή βίας που περιορίζει την ελευθερία της γυναίκας. Θέλουμε γυναίκες με διάκριση και χειραφέτηση. Ευελπιστούμε να χτίσουμε μια κοινωνία όπου οι αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγγυώνται την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης θέλουμε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που σέβονται τη γυναίκα συμπαραστάτες μας», τόνισε η κ.Κωνσταντινίδου.  

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση της στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.