Skip to main content

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την 86η ΔΕΘ με 3.500 αστυνομικούς-Θα πετούν ελικόπτερο και drone

Αστακός η ΔΕΘ και το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της 86ης διοργάνωσης και τις κινητοποιήσεις - Θα αναπτυχθούν και αύρες της ΕΛΑΣ

Με φρούριο μοιάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη από τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί εν όψει των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στο Αστυνομικό Μέγαρο με τους επικεφαλής της αστυνομίας για τα μέτρα τάξης.

Διαβάστε ακόμη: Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ - Όλες οι συγκεντρώσεις

Η παρουσία της αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στην πόλη εδώ και δύο μέρες με δυνάμεις από όλα τα σώματα να βρίσκονται επί ποδός.

Παράλληλα, πάνω από τον ουρανό της πόλης πετάει από χθες και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σαρώνοντας τα επίμαχα σημεία, όπως τα πανεπιστήμια και τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ και drone της αστυνομίας θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Θα αναπτυχθούν και οχήματα εκτόξευσης νερού όπως ο «Αίαντας».

Ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ πραγματοποιούν περιπολίες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε νευραλγικά σημεία.

Διμοιρίες βρίσκονται και εντός του ΑΠΘ τόσο από την πλευρά του Βιολογικού όσο και της Πρυτανείας, όσο φυσικά και στον περίγυρο της ΔΕΘ.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr από την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας βρίσκονται στην πόλη για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Παράλληλα, λόγω και της αυξημένης κίνησης, στους κεντρικούς δρόμους βρίσκονται τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σημειώνεται πως από χθες ξεκίνησαν τα μέτρα και οι απαγορεύσεις κίνησης, στάσης και στάθμευσης στο κέντρο, εν όψει των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν σήμερα το απόγευμα με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.