Skip to main content

Γάκης κατά διοίκησης Ζέρβα: Εμπαιγμός θεσμών, είναι υπόλογοι που οδήγησαν την πόλη σε αυτή την κατάσταση

Σκληρή κριτική στην απερχόμενη διοίκηση από τον Βασίλη Γάκη, δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο στη νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη

Τεταμένο είναι το κλίμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο παρά πέντε για την αλλαγή της διοίκησης και με φόντο την αύξηση ή μη των ανταποδοτικών τελών και τους χειρισμούς επί του θέματος της απερχόμενης διοίκησης Ζέρβα.

Μετά το αλαλούμ στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ήρθε προς έγκριση η πρόταση για αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 35%, όπως εισηγήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και η οποία δεν έγινε δεκτή από τα μέλη της διοίκησης Ζέρβα, η πλευρά του νέου δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη κάνει λόγο για εμπαιγμό.    

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Λευκό από μέλη της διοίκησης Ζέρβα στην αύξηση των ανταποδημοτικών τελών κατά 35%

Σε μια σκληρή δήλωσή του, στη Voria.gr ο Βασίλης Γάκης δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στη νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου, μιλά για εμπαιγμό των θεσμών και της πόλης. «Φαίνεται καθαρά ότι η διοίκηση του δήμου έχει διαλυθεί και αδυνατεί πλέον να ασκήσει διοίκηση. Είναι εμπαιγμός θεσμών και πόλης να ψηφίζουν λευκό τα μέλη της διοίκησης την εισήγησή τους για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Γάκης, «με την πολιτική τους οδήγησαν την πόλη σε αυτή την κατάσταση». «Πολιτικά, ότι και αν κάνουν, ότι τεχνική πολιτικάντικη και αν ακολουθήσουν, η αλήθεια είναι μια. Τα νούμερα είναι σκληρά και επιβεβαιώνουν και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Να ξέρουν ότι είναι υπόλογοι γιατί αυτοί οδήγησαν την πόλη στο να μην υπάρχει καθαριότητα και σε αυτή την κατάσταση σήμερα που δεν ξέρουμε τι σημαίνει η υστέρηση για την πόλη», ανέφερε ο κ. Γάκης. Σχετικά με το θέμα του προϋπολογισμού του 2024 υπογράμμισε πως εάν δεν τον συντάξουν, «θα είναι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που δεν θα έχει ψηφίσει προϋπολογισμό και η πρώτη διοίκηση που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη με βάση τα πεπραγμένα της για υποβάλλει πρόταση για την πόλη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Γάκης παραβρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και παρέθεσε τα στοιχεία αναλυτικά για τα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού με βάση των πινάκων των υπηρεσιών. Επανέλαβε το ερώτημα πώς θα καλυφθεί το άνοιγμα των 22 εκατ., δαπάνες που αφορούν καθαριότητα και φωτισμό. 

Δείτε επίσης: