Skip to main content

Μεϊμαράκης από Λαγκαδά: Μάχη για την καθημερινότητα στις Βρυξέλλες

Γαλάζιο χρώμα στα Λουτρά Λαγκαδά στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Γαλάζιο χρώμα έδωσε στα Λουτρά Λαγκαδά η αποψινή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Κ. Μάρκου, Γ. Λαζαρίδης, Γ. Γεωργαντάς, Α. Τζιτζικώστας, Γ. Καραγιάννης, Δ. Λιάμας, Τ. Σπηλιόπουλος, Θ. Βράνος, Δ. Βαρτζόπουλος, Φ. Παπάς, Γ. Αναστασιάδης και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Τον κ. Μεϊμαράκη προλόγισαν ο Γιάννης Καραγιάννης, ο Τάσος Σπηλιόπουλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Λαζαρίδης και ο πρόεδρος της ΝΙΔΕ  Β’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη φιλία του με τον κ. Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι στήριξε την Ελλάδα στα δύσκολα. Ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι κάθε ψηφοδέλτιο στην κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να έχει σταυρό στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο αμφισβήτησης της επιλογής του προέδρου του κόμματος για το δήμο και η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι ο Νίκος Ταχιάος.

Για τους υπόλοιπους δήμους επέστησε την προσοχή όλων των νεοδημοκρατών να διατηρήσουν εν όψει δεύτερου γύρου καλές σχέσεις ανεξαρτήτως παράταξης. Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ψυχή της παράταξης τον Β. Μεϊμαράκη υπενθυμίζοντας ότι ήταν μέλος της ομάδας που είπε το ιστορικό Όχι στο Βουκουρέστι. Χαρακτήρισε επίσης Χρόνια ευθύνης για τη χώρα το 2019, Χρόνια που θα γυρίσει η Ελλάδα σελίδα.

Ο κ. Μεϊμαρακης έκανε αναδρομή στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην τότε αντιπολίτευση του Γιώργου Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν», όσο όμως και στους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν στο ψέμα και δεν δέχτηκαν το πάγωμα των προσλήψεων για δύο χρόνια, με αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας στην κρίση.

Με την κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα είπε ότι μπήκε σε ένα σωστό δρόμο σε θετική πορεία, την οποία διέκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής πατώντας στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αν μπορούσαμε να σκάσουμε τα μνημόνια τον Τσίπρα θα περιμέναμε; Λέτε να μην τα σκίζαμε εμείς;» είπε επιρρίπτοντας εκ σου ευθύνες στους ευκολόπιστους πολίτες.

«Το εκλογικό σώμα πρέπει να σοβαρευτεί και να φιλτράρει αυτά που λένε οι πολιτικοί επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κάποιοι λέμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η προεδρία της ΝΔ ήταν για μένα ένα μεγάλο στοίχημα, δήλωσε και επισήμανε ότι το βράδυ μετά το δημοψήφισμα ήταν πολύ μεγάλο για όλους μας. «Δεν θα αφήναμε τη χώρα να καταστραφεί και να βγει από το ευρώ για να πάμε σε εκλογές. Να ξημερώσει η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία. Εκεί φάνηκε το μεγαλείο της ΝΔ». Η ΝΔ έβαλε πλάτη για να μη βγει η χώρα από το ευρώ αλλά μέτρα δεν ψήφισε. Δεν είμαστε τυχαρπαστο κόμμα ευκαιρίας που μας ενώνουν οι πελατειακές σχέσεις. Είδατε τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς είμαστε κόμμα αρχών και αξιών», επισήμανε ο κ. Μεϊμαρακης.

Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει πιο ψηλά τη ΝΔ και έστειλε μήνυμα νίκης και αλλαγής σελίδας για τη χώρα. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα υπονόμευε ποτέ την ηγεσία της ΝΔ. Για την απόφασή του να είναι επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ είπε ότι οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη στην Ευρώπη για την καθημερινότητα των πολιτών κι όχι για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Το δίλημμα του 2014 ήταν μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικό. Το κόμμα που δημιουργήθηκε σε εκείνες τις συγκυρίες δεν έχει λόγο ύπαρξης είπε για τους ΑΝΕΛ και τόνισε ότι όσοι σοβαροί άνθρωποι έρχονται τώρα στη ΝΔ από εκεί θα βρουν ανοιχτή αγκαλιά.

Το ίδιο ισχύει για την Ένωση Κεντρώων. Το δίλημμα σήμερα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές θέλουμε Τζιτζικώστα στην περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή. «Το πρώτο μήνυμα όμως τη δυναμική θα τη δώσουν οι ευρωεκλογές. Η φανέλα που γράφει ΝΔ και είναι μπλε πρέπει να καταγράψει υψηλά ποσοστά γι' αυτό μπήκα μπροστά στις ευρωεκλογές», τόνισε.