Skip to main content

Γεννηματά για αποκάλυψη Voria: Επαίσχυντη η τροπολογία για την αθώωση αιρετών

Το ΚΙΝΑΛ, που καταψήφισε την τροπολογία, θα συνεχίσει τον αγώνα για την ακύρωση της και την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου, αναφέρει η Φ. Γεννηματά

Επαίσχυντη χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την τροπολογία που αποκάλυψε η Voria.gr σχετικά με τη με την άρση των ποινικών και πειθαρχικών διώξεων αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης που αφορούν εντάλματα τα οποία υπέγραψαν ως και τις 31 Ιουλίου 2019 οπότε και έπαυσε να ισχύει ο προληπτικός έλεγχος νομιμότητας.

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τροπολογία που παρέχει γενική αμνηστία σε σκάνδαλα του παρελθόντος σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τονίζει στη σχετική της δήλωση η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας πως «πρόκειται για επαίσχυντη ρύθμιση που πρέπει άμεσα να καταργηθεί».

«Να μάθει ο ελληνικός λαός ποιους καλύπτει με ζημία για το δημόσιο», αναφέρει και συνεχίζει: «Το Κίνημα Αλλαγής που καταψήφισε την τροπολογία, θα συνεχίσει τον αγώνα για την ακύρωση της και την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου».

Σε αυτή την προσπάθεια, καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «καλούμε τους λειτουργούς της Αυτοδιοίκησης να περιφρουρήσουν το κύρος του θεσμού, ώστε να ξεχωρίσουν τα ξερά από τα χλωρά».