Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΙΑΦΚΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κατασχέθηκε έγγραφο που συνδέει τον 42χρονο συλληφθέντα στη γιάφκα στο Κουκάκι με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», από την Δ.Α.Ε.Ε.Β.

Έγγραφο που συνδέει τον 42χρονο συλληφθέντα στη γιάφκα στο Κουκάκι με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βρέθηκε στον προσωπικό του υπολογιστή από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα: Τι βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική στο οπλοστάσιο της γιάφκας στο Κουκάκι

Όπως αναφέρει η Δ.Α.Ε.Ε.Β κατασχέθηκε κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,

από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),

επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Οι έρευνες συνεχίζονται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ