Skip to main content

Γκρίνια και εσωστρέφεια στη ΝΔ Θεσσαλονίκης ενόψει συνεδρίου

Η κατάσταση, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ρόδινη και οι διαρροές της δυσαρέσκειας έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα.

-Πικρή, αλλά πόσο αληθινή η διαπίστωση – επισήμανση του Χάρη Καστανίδη ότι «ο χώρος έχει μια εικοσαετία να συζητήσει ιδεολογικά θέματα». Και αναφέρεται σε όλο αυτό το χώρο που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ πρώτα πρέπει να βρει την ιδεολογική ταυτότητά του στη σύγχρονη Ελλάδα και ακολούθως να διορθώσει όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν ξέρουν τι εκπροσωπούν δε θα βρουν πολλούς να εκπροσωπούν... Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι άκουσαν την τοποθέτηση Καστανίδη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κούνησαν καταφατικά το κεφάλι τους, είτε συμφωνούν μαζί του σε άλλα θέματα, είτε όχι, είτε τον συμπαθούν, είτε όχι...

-Άλλους δυο μήνες υπομονή μέχρι το τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα πρέπει να κάνουν όσοι γκρινιάζουν στον κομματικό μηχανισμό της Θεσσαλονίκης για μια σειρά από ζητήματα λειτουργίας. Κι αυτό, επειδή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν κεντρικά στελέχη, στο συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία και η αφορμή να αλλάξουν πολλά και να διορθωθούν ακόμη περισσότερα. Προς το παρόν υπάρχει μόνο γκρίνια και εσωστρέφεια, την οποία όμως καλύπτει η επιτυχία των εκλογών. Όλων των εκλογών... Όμως η κατάσταση, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ρόδινη και οι διαρροές της δυσαρέσκειας έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα. Αν θα αντέξει δια της ακινησίας ή δια της συνεννόησης και της υπομονής όλο το κομματικό δυναμικό μέχρι το Δεκέμβριο είναι ένα ζήτημα, που μόνο ο χρόνος θα το απαντήσει. Αλλαγές πάντως στο σύνολο του κομματικού μηχανισμού και ριζικές μας λένε ότι θα γίνουν. Προς ποια κατεύθυνση δεν γνωρίζουμε.

-Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι πλέον η αντιπολίτευση για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης και φαίνεται πως αυτό το σκηνικό θα εδραιωθεί για το υπόλοιπο της τετραετίας. Μέχρι σήμερα και όσο συνεχίζουν να έρχονται σημαντικά ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο, το ενδιαφέρον θα επικεντρώνεται στις διαφορές ανάμεσα στις δυο παρατάξεις. Αν μη τι άλλο κρατά το ενδιαφέρον των συνεδριάσεων αμείωτο. Αλλιώς θα μιλούσαμε για μια τυπική διαδικασία. Το καλό είναι ότι οι συζητήσεις γίνονται σε πολιτισμένο επίπεδο και με ανταλλαγή επιχειρημάτων, κάτι που βοηθά συνολικά την πόλη.

-Έχουμε ακόμη δρόμο για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ. Κι επειδή όπως όλες οι εκλογές είναι μαραθώνιος κι όχι κατοστάρι, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για την εξέλιξη των πραγμάτων. Προς το παρόν Λάζαρος Κυρίζογλου και Δημήτρης Παπαστεργίου δίνουν τα χέρια μπροστά στους κομματικούς επιτελείς και προασπίζονται την ομόνοια και ενότητα του χώρου. Φεύγοντας συνεχίζουν τον προσωπικό αγώνα τους για τη συγκέντρωση στήριξης εν όψει των εκλογών. Ο κ. Κυρίζογλου βγάζει διαρκώς νέες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία, ο κ. Παπαστεργίου κάνει εκδηλώσεις στήριξης (κι ας έχουν καινοτόμο αμπαλάζ), όπως η πρόσφατη με τον Κώστα Μπακογιάννη, που δεν ήταν φειδωλός στα λόγια εκτίμησης προς τον δήμαρχο Τρικκαίων. Σε κάθε περίπτωση απερίσπαστοι κι ανυποχώρητοι κι όπου βγει. Μόνο μη βγει και τρίτος υποψήφιος με πρόσχημα τη λύση του γόρδιου δεσμού...