Skip to main content

Glambing στη Χαλκιδική: Πώς θα κάνετε... χλιδάτες διακοπές μέσα στη φύση

Πού βρίσκονται οι μικροί απομονωμένοι παράδεισοι 5 αστέρων για διακοπές κάτω από τα αστέρια - Τι προσφέρουν στον επισκέπτη.

Κοιμάσαι κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ξυπνάς και ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο ή ένα καταπράσινο δάσος. Το θρόισμα των φύλλων ή ο παφλασμός της θάλασσας σου προσφέρει ηρεμία, χωρίς να χάνεις τις ανέσεις σου.

Και όλα αυτά όχι σε μια απλή σκηνή, αλλά σε διαμορφωμένους χώρους που θυμίζουν περισσότερο δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου παρά τις πάλαι ποτέ εναλλακτικές διακοπές του κάμπινγκ.

Το glamping, από τις λέξεις glamour (χλιδή) και camping, που άργησε να μπει στη ζωή των Ελλήνων, παρά το γεγονός πως είναι άκρως διαδεδομένο στο εξωτερικό, μοιάζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς και στη χώρα μας.

Ο όρος glamping αναφέρεται στην εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Ειδικά τώρα που η κοινωνική αποστασιοποίηση αποτελεί για αρκετούς ζητούμενο, η ιδέα μιας σκηνής κάτω από τα άστρα, μακριά από τον συνωστισμό, φαίνεται ιδανική.

Δυναμικά στη νέα τάση διακοπών έχει μπει η Χαλκιδική, η οποία διαθέτοντας μια πλούσια φύση δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές, με μοναδικά καταλύματα που έχουν γίνει ανάρπαστα για τους επόμενους μήνες.

Οι επιλογές πολλές και ευφάνταστες, πολυτελείς σκηνές σε σχήμα φούσκας, που διαθέτουν όλες τις ανέσεις και τη χλιδή ενός πανάκριβου ξενοδοχείου, ινδιάνικες σκηνές, σκηνές μέσα σε ελαιώνα, σκηνές πρώτες στο κύμα.

Πού εντοπίζονται, όμως, οι μικρές απομονωμένες γωνιές που μοιάζουν βγαλμένες από καρτ ποστάλ;

Στο Παλιούρι Χαλκιδικής υπάρχει ένας επίγειος, απομονωμένος παράδεισος. Σκηνές με όλες τις ανέσεις, επάνω στην παραλία. Η θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, με τα δέντρα να κυκλώνουν τις σκηνές που είναι διαμορφωμένες με όσα θα προσέφερε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Στο Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης, μέσα σε έναν εκπληκτικό ελαιώνα, σε απόσταση λίγων λεπτών από τις κοντινές παραλίες της περιοχής βρίσκονται σκηνές που θυμίζουν... χίλιες και μια νύχτες. Το κατάλυμα βρίσκεται σε ένα κοινόχρηστο κτήμα 5,5 στρεμμάτων με ελαιώνα, αμπελώνα και μια μικρή φάρμα ζώων.

Στα Νέα Μουδανιά έχουν στηθεί οι Luxury Bubble Tents, τέντες σε σχήμα φούσκας με διάφανο θόλο που χαρίζουν μια άνευ προηγούμενου θέα στον ουρανό. Η επιτομή του glamping, για όσους θέλουν να μετρούν... τα αστέρια.

Ινδιάνικες σκηνές στα Νέα Μουδανιά, μπροστά στο κύμα, προσφέρουν διαφορετικές διακοπές με ανέσεις που υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.

Camping 4 αστέρων, με νησιώτικη αρχιτεκτονική, προσφέρει υπηρεσίες και ανέσεις υψηλού επιπέδου μέσα από μια διακριτική πολυτέλεια και μια αισθητική που εντυπωσιάζουν. Ο λόγος για την Ακτή Ονείρου, στη Σάρτη. Στο χώρο λειτουργεί εστιατόριο, beach bar και boutique για τα απαραίτητα καλοκαιρινά αξεσουάρ.