Skip to main content

ΧΑΝΘ: Δράσεις, φιλανθρωπίες και αθλητισμός στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου 10ετίας (φωτο)

Στο 10ετές συνέδριο της ΧΑΝΘ παρουσιάστηκαν στιγμές από την μακρά πορεία της - Τι είπαν Σχοινάς, Ζέρβας, Αγγελούδης, Διαμαντοπούλου, Μοσκώφ και Σωσσίδης

Δράσεις, φιλανθρωπίες, εκπαίδευση, αθλητισμός και προετοιμασία των μελών της προκειμένου να γίνουν ενεργοί πολίτες: Προβάλλοντας δραστηριότητες όπως οι παραπάνω, οι ιθύνοντες της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το διήμερο συνέδριο 10ετίας της ΧΑΝΘ.

Οι ιθύνοντες της Αδελφότητας, με ένα πλούσιο βίντεο όπου αποτυπώθηκαν τα highlights των 100 και πλέον χρόνων της ΧΑΝΘ, αλλά και με ομιλίες ανθρώπων του πολιτικού κόσμου που έχουν περάσει από τις κατασκηνώσεις και τις αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της, γέμισαν με συναισθήματα και αναμνήσεις την αίθουσα «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ.

Στην αρχή της εκδήλωσης διαδικτυακό χαιρετισμό με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ένας γνωστός… χάνθερ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ΧΑΝΘ είναι μια εμβληματική, πανανθρώπινη κοινότητα με σπουδαία δράση που επηρεάζει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας στη χώρα, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Σχοινάς είπε ακόμη ότι «η αδελφότητα βασίζεται σε αρχές και αξίες που διαμορφώνουν υπεύθυνους πολίτες.
Είναι βίωμα, εικόνες και εμπειρίες».

«Όλοι μας έχουμε να θυμηθούμε από μια ιστορία εδώ», είπε συγκινημένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος έχει περάσει από τις κατασκηνώσεις της Αδελφότητας.

Image

«Η ΧΑΝΘ δημιουργεί στελέχη που συμβάλλουν στην εξέλιξη της πόλης και της πατρίδας μας», υπογράμμισε επιπλέον.

Από τη δίκη του πλευρά, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, είπε πως «το συνέδριο αυτό, στο οποίο ανανεώνετε τους δεσμούς σας και οροθετείτε το πλαίσιο της επόμενης μέρας, είναι ένα άνομα από τα πολλά μυστικά που η αδελφότητα έχει δώσει θα συμφωνία ότι  πρέπει να τηρείται».

Image

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κα. Διαμαντοπούλου είπε πως «η ΧΑΝΘ ξέρει να ανιχνεύει τις νέες ανάγκες και να απαντά σε αυτές» και συμπλήρωσε ότι Θεσσαλονίκη και ΧΑΝΘ είναι συνυφασμένες.

Όλοι οι ομιλητές έκαναν λόγο για διαχρονική στήριξη της ΧΑΝΘ στη νέα γενιά και τόνισαν πως αυτό είναι αναγκαίο να συνεχιστεί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ομιλία απηύθυνε και ο Ηρακλής Μοσκώφ, γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

Image

«Ακόμη κοιμίζω τα παιδιά μου με το YMCA», είπε χαμογελαστός ο κ. Μοσκώφ. «Σήμερα μου έρχονται όλες οι αναμνήσεις και η κατασκηνωτική εμπειρία και συγκινούμαι», είπε ακόμη.  

Από τη δίκη του πλευρά, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, είπε πως «στόχος της ΧΑΝΘ είναι να αφουγκράζεται τους νέους», ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στην κοινωνία ενεργούς πολίτες και εθελοντές».

Image

Η σημερινή διαδικασία έληξε με την ομιλία του κ. Σωσσίδη, ενώ το συνέδριο ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο.