Skip to main content

Χατζηδάκης: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Εθνική Τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα της χώρας

«Είναι πηγή αισιοδοξίας για το τραπεζικό μας σύστημα και την ελληνική οικονομία», είπε ο υπουργός

«Εξαιρετικά θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, με πολύ μεγάλη υπερκάλυψη της προσφοράς, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως είναι μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων θετικών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες καθώς και αντίστοιχων θετικών αξιολογήσεων για τη χώρα από διεθνείς οργανισμούς.

Όπως σημείωσε:

«Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεισέφερε η προετοιμασία, η οργάνωση και η υλοποίηση της δημόσιας προσφοράς από τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την οποία θέλω να ευχαριστήσω.

Είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η πιο επιτυχημένη την τελευταία τριετία στην ΕΕ ως προς τη ζήτηση που εκδηλώθηκε και την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης στην τιμή διάθεσης.

Είναι πηγή αισιοδοξίας για το τραπεζικό μας σύστημα και την ελληνική οικονομία».