Skip to main content

Χειμερινές εκπτώσεις: Άνευρο ξεκίνημα, με προσδοκίες όμως για καλύτερη συνέχεια

Διερευνητικές βόλτες κυρίως, με τις πολυεθνικές να κρατούν τα σκήπτρα στις αγορές των Θεσσαλονικέων – Πού κυμαίνονται τα ποσοστά των εκπτώσεων

Άνευρα ξεκίνησε σήμερα η πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων ως απόρροια των ολιγοήμερων προσφορών που προηγήθηκαν, αλλά και των χριστουγεννιάτικων εορτών, κατά τη διάρκεια των οποίων όπως λένε έμποροι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά.

Η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, παρά τις προσδοκίες των εμπόρων, κινήθηκε με χαμηλές ταχύτητες, με την πλειονότητα των Θεσσαλονικέων, με σύμμαχο τον καλό καιρό, να περιορίζονται σε διερευνητικές βόλτες.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στις πολυεθνικές αλυσίδες ένδυσης όπου, κυρίως, οι καταναλώτριες αναλώθηκαν στην αναζήτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών της αρεσκείας τους, θεωρώντας άκρως δελεαστικές πολλές από τις τιμές που εντόπιζαν.

«Οι εκπτώσεις είναι πολύ καλές. Κάνοντας έρευνα αγοράς, μπορείς να βρεις είδη σε ποσά που έχεις τη δυνατότητα να δαπανήσεις, με τη σχέση ποιότητας και τιμής να είναι σε καλό επίπεδο», σχολιάζει καταναλωτής.

Την ίδια ώρα ο εμπορικός κόσμος, προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων σε όλες τις κατηγορίες των ειδών, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν το 70%, ενώ στην πλειονότητα τους διαμορφώνονται στο 50%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έμποροι προσδοκούν πως η εκπτωτική περίοδος θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις και ο τζίρος του φετινού εκπτωτικού διμήνου, θα ξεπεράσει τα περίπου 6 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού. Οι έμποροι, ευελπιστούν η εκπτωτική περίοδος να μην επηρεαστεί φέτος από την οικονομική «κόπωση» των εορτών και της ακρίβειας, ενώ ελπίδες έχει δημιουργήσει και η αύξηση του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος από 1/1/24.

Σημειώνεται πως οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Image
Image
Image