Skip to main content

Horror Hotel: Τρεις νύχτες διαδραστικού κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Τις τρεις κινηματογραφικές νύχτες με ταινίες τρόμου διοργανώνει η εταιρεία Cinema Alive, «το πρώτο διαδραστικό σινεμά στην Ελλάδα».

Την εμπειρία του διαδραστικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονίκεις και συγκεκριμένα οι λάτρεις των ταινιών τρόμου για τρεις νύχτες ξεκινώντας από απόψε στον βιομηχανικό χώρο του Block 33.

Τις τρεις κινηματογραφικές νύχτες διοργανώνει η εταιρεία Cinema Alive, «το πρώτο διαδραστικό σινεμά στην Ελλάδα», που παρουσιάζει την ενότητα Horror Hotel Thessaloniki κατά την οποία θα προβληθεί σήμερα, Παρασκευή, η ταινία «Ο Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι», το Σάββατο ο «Εξορκιστής» και την Κυριακή η «Αυγή των ζωντανών νεκρών».

Στις προβολές αυτές όμως οι θεατές δεν θα κάτσουν αναπαυτικά στις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν μια ακόμα ταινία αλλά θα δουν σκηνές της ταινίας να ζωντανεύουν μπροστά ή ακόμα και δίπλα τους καθώς ο σχιζοφρενής δολοφόνος μπορεί να κάθεται στην ακριβώς από πίσω θέση ή ανάμεσα από τους καπνούς μπορεί να πεταχτεί μπροστά τους ένας ρασοφόρος.

Το πρωτότυπο αυτό κόνσεπτ εξηγεί ο Αργύρης Δαλαβάγκας της Cinema Alive, λέγοντας πως με τη βοήθεια μιας ομάδας τριάντα ηθοποιών, της μουσικής αλλά και των ειδικών εφέ ο θεατής θα δει σκηνές από την ταινία να αναπαράγονται μέσα στο Block 33.

«Το κοινό δεν βλέπει απλά μια ταινία, δεν είναι ένας απλός δέκτης αλλά συμμετέχει», αναφέρει εξηγώντας πως στο διαδραστικό κινηματογράφο συνδυάζονται όλες οι τέχνες, όπως η μουσική και το live performance.

Πριν την προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τον χώρο και το κόνσεπτ καθώς με μια βόλτα στους διαδρόμους του Block 33 θα μπει γρήγορα στην ατμόσφαιρα ενώ μετά την προβολή, ακολουθεί πάρτι.

Η ανταπόκριση της Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει ο κ. Δαλαβάγκας, το κοινό της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε αμέσως την παράσταση καθώς ήδη έχουν προπωληθεί 800 εισιτήρια.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι η επάνοδος στη Θεσσαλονίκη μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα καθώς έγινε μια πρώτη συζήτηση με μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης ώστε να φιλοξενήσει είτε την παραγωγή Great Gatsby ή το Casablanca.

Από Λονδίνο, Αθήνα και από εκεί στον κόσμο

Το Cinema Alive ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο στην Αθήνα. Όπως περιγράφει ο κ. Δαλαβάγκας, η ιδέα ήρθε μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο όπου η εταιρεία Secret Cinema διοργανώνει αντίστοιχες παραστάσεις διαδραστικού σινεμά. Ο ίδιος υιοθέτησε την ιδέα και την προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα. «Υπάρχει κενό στην αγορά καθώς στην Ευρώπη είμαστε μόνο εμείς και το Secret Cinema», αναφέρει ο ίδιος λέγοντας πως έχει αρχίσει ο ίδιος να εκμεταλλεύεται το κενό έχοντας ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Κύπρο και τη Ρουμανία.

Επόμενος στόχος του κ. Δαλαβάγκα είναι η εταιρεία να φτάσει στο σημείο να διοργανώνει παραγωγές ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία ανά τον κόσμο.

Horror Hotel Thessaloniki

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Η είσοδος απαγορεύεται σε:
- Άτομα με καρδιακά προβλήματα
- Άτομα με επιληψία
- Εγκυμονούσες

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Ελευθεριάδης
Παραγωγή: Too Many Rules & Cinema Alive.